Chinese aubergine

Chinese aubergine Hoe heet het?
Chinese aubergine, Aziatische aubergine, Chinese eggplant, Japanese aubergine, boulanger (Suriname), brinjal (India), terong (Indonesië), nasubi / 茄子 (Japan), qiézi / 茄子 (China).

Wat is het?
Chinese aubergine is het Aziatische zusje van de ‘gewone’ paarse aubergine. Alleen is het vel zachter en lichter van kleur, de vorm slanker, de smaak delicater en heeft ze over het algemeen wat minder pitjes. Terwijl het de pitjes zijn die een aubergine bitter kunnen maken.

Hoe te gebruiken?
In tegenstelling tot een gewone aubergine, hoef je de Chinese aubergine voor gebruik niet met zout te bestrooien om de bitterheid weg te nemen. Verder is het gebruik hetzelfde.

Tips, weetjes & recepten

  • Recept: Pittige, Sichuanese auberginesalade (met gestoomde ipv gefrituurde aubergine)
  • Recept: Fish fragrant Eggplant (aubergines boerenstijl).
    PS. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden zit er geen flintertje vis in dit gerecht. De saus werd oorspronkelijk wel geserveerd in een visgerecht, maar men vond die saus zo lekker dat men ‘m bij veel meer gerechten ging serveren. Uiteindelijk werd de combinatie met aubergines (en eventueel varkensvlees) het beroemst, maar de naam “de saus voor bij die vis” bleef.
  • Ook goed verkrijgbaar bij Surinaamse toko’s

Wat is er te koop?


Chinese aubergine

merk: nvt
land van herkomst: ?
prijsindicatie: ± € 3,95 p/kg

Reacties

Chinese aubergine — 2 reacties

  1. En zijn spruitjes zijn ook Turkse spruitjes zeker? ;)
    Mijn Turk op de hoek heeft ze soms ook, maar volgens mij heb ik daar wel eens iemand over horen klagen dat ze slecht te vullen zijn. Ik moet er tegenwoordig in ieder geval echt voor naar een Aziatische winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *