Tropische Supermarkt Hi-Lo in Rotterdam

Surinaamse supermarkt HI-LO
Surinaamse/Tropische supermarkt HI-LO
Nieuwe Binnenweg 362, Rotterdam

Ik zeg altijd dat Suriname niet in Azië ligt en de Surinaamse keuken dus buiten de scope van Aziatische-ingredienten.nl valt, maar voor deze supermarkt bij mij om de hoek in de oude tramremise op de Nieuwe binnenweg maak ik een uitzondering. Het kan een beetje donker aandoen, daarbinnen in die enorme ruimte, maar ondertussen heeft het toch iets gezelligs. Veel soorten verse groenten zoals klaroen, kankoen, tjoi sam, amsoy, bitawirie, chauraya en tayerblad. Allemaal in bosjes van 500gram (denk ik) voor prima prijzen. En echt enorme hoeveelheden en verschillende soorten gedroogde, gezouten of gerookte vis waar een gemiddelde kaaskop nog nooit van gehoord heeft. Als je Surinaams wilt koken zou ik hier zeker eens een kijkje nemen. Het is de bedoeling dat er ook winkelunits in komen met bijvoorbeeld een broodjeszaak, slagerij of pooja afdeling, dus zeker een winkel om in de gaten te houden.

LET OP: deze supermarkt is verhuisd naar Groene Hilledijk 225B, 3073 AG Rotterdam (ongeveer 150 meter links vanaf tramhalte 25 op het Sandelingeplein)

Klik hier voor andere: toko’s in Rotterdam

Surinaamse supermarkt HI-LO


Reacties

Tropische Supermarkt Hi-Lo in Rotterdam — 13 reacties

 1. Ja, dat is absoluut waar! De Indiase toko’s van laatst waren in zekere zin natuurlijk ook gewoon “Surinaams”. Sssssst, ik ben ook helemaal niet consequent enzo.

 2. Er staat ..Dat de gemiddelde kaaskop daar nooit van heeft gehoord
  Dit is een beledeging, worden wij nu ook gediscrimineerd …Zo als jullie dat snel denken. .
  Vriendelijke groet

 3. Ik ben zelf een kaaskop, vandaar dat ik het durf te schrijven. ;-)
  Ik vind het ook geen belediging, het is gewoon een grappige bijnaam voor het soort Nederlander dat ik bedoel. En dan nog alleen de gemiddelde, want er zijn altijd uitzonderingen. Genuanceerder kan ik niet zijn. sorry.

 4. Sorry, Narain. Ik ben bang dat je dan even langs moet gaan of beter, ze even moet bellen. De winkel is ook een stuk leger dan eerst, ik weet niet wat er aan de hand is, maar het lijkt niet goed te gaan.

 5. Ik geloof dat ie nu in Feyenoord zit op de groene hilledijk! Ben zelf nog niet geweest maar wel erachter gekomen dat ie weg was toen ik erheen ging op de nieuwe binnenweg

 6. Hij zit nu op de Groene Hilledijk, ongeveer 150 meter links vanaf tramhalte 25 op het Sandelingeplein.

 7. Je wordt genaaid waar je bij staat. Reclame Amor is nep. In de winkel worden andere prijzen genoemd en de inhoud van de dozen blijken minder te bevatten van hetgeen erop staat. Sommige dozen zijn de inhoud zelfs met ruim 700 tot 800 gram minder inhoud. En in de winkel heb je geen weegschaal waarop je kan wegen, alleen bij de kassa achter de toonbank waar je geen kijk op hebt en dus niets kan zien. Thuis gewogen heeft mij meteen een vieze smaak bezorgd. Het lijkt wel de boeven op de markt/winkels in India, zie op face boek hoe ze daar bestelen en dat doen ze ook in de Groene Hilledijkstraat 225-229 Rotterdam.

 8. Maar niet meer op deze plek. Hier komt eind juni een grote Lidl. Ook niet verkeerd.

  Maar je bedoelt vast de Hi Lo op Zuid. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *