Waterspinazie (Ong Choy of Kangkung)

Ong Choy / waterspinazieHoe heet het?
Water spinazie / waterwinde, water spinach / Chinese watercress / morning glory / swamp cabbage, ong choy, kōngxīn cài / 空心菜 of wéngcài / 蕹菜 (China), kalmi saag (India), kang kong / kankoeng / kangkung (Indonesië), phak bung / ผักบุ้ง (Thailand), rau muống (Vietnam), dagoeblad (Suriname)

Wat is het?
Waterspinazie is een snelgroeiende semi-waterplant (Ipomoea aquatica) uit de windefamilie. Groeit het hele jaar door in warme moerassen, heeft lange, smalle, spitse bladeren en holle, drijvende stengels die ook rood of paars kunnen zijn. Zeer populaire groente in zo’n beetje heel Azië, niet in de laatste plaats omdat ze daar vrij in de natuur groeit. In Amerika tegenwoordig ook, maar daar zijn ze er minder blij mee.

Hoe te gebruiken?
Kan rauw verwerkt worden in salades, maar roerbakken ligt meer voor de hand. Met sterke smaken als knoflook, chilipeper en trassi, vissaus of oestersaus. Simpelweg met een blokje gefermenteerde tofu is ook lekker, met gelebonensaus ook. De stengels kunnen een klein beetje draderig zijn/blijven, in de lengte julienne snijden helpt daartegen. In de koelkast hooguit een paar dagen te bewaren.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


 Waterspinazie

merk: Belicious
land van herkomst: Thailand
etiket: Morning Glory, Wasserspinat
ingrediënten: waterspinazie
prijsindicatie: € 5,55 (500g)

Reacties

Waterspinazie (Ong Choy of Kangkung) — 6 reacties

 1. kan ik waterspinazie (kangkong) zaden kopen bij jullie
  mvg
  De Bruecker Luc

 2. Hoi Luc, deze site verkoopt niks, maar zelf heb ik laatst zaden besteld bij Aliexpress. Moet ze binnenkort binnenkrijgen.

 3. ik heb de zaden gekocht bij ons in het tuincentrum, het werkt perfect, maar tijdens de hitte moet je blijven wateren. ik heb dus eerst een gleuf gemaakt en daarin gepoot, en deze schut ik elke dag vol. het is lekker spul.

 4. Ik koop alle zaadjes bij Moestuinland,
  Ze hebben veel Aziatische zaadjes en goede kwaliteit met beschrijving.
  En goede service

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *