Amazing Oriental Zuidplein (Rotterdam)

Amazing Oriental ZuidPlein
Amazing Oriental Zuidplein
Zuidplein 60J, 3083CW Rotterdam (Zuidplein)
tel. 010-3212101

In de zomer van 2022 opende Amazing Oriental nóg een vestiging in Rotterdam en wel in winkelcentrum Zuidplein. Het is een beetje rechts van de hoofdingang, in het aangebouwde gedeelte, precies boven de nieuwe Albert Heijn. Onderin zit een parkeergarage zodat je *hup* met je winkelwagentje zo naar je auto kunt om in te laden. Als je bij de kassa je parkeerticket laat zien en meer dan 35 euro hebt besteed in de winkel is het eerste uur gratis.

Deze vestiging is de grootste Aziatische supermarkt van Rotterdam, het assortiment is net iets groter dan bij de andere vestigingen. Bijzondere produkten, meer keus in merken, maar bijvoorbeeld ook een range aan Indiase produkten in de vriezer die ik niet eerder zag. Er is een mooie, verse visafdeling met bekende vissen als zeebaars, makreel, tarbot, dorade, harder, roodbaars, maar ook minder bekende als haarstaartvis, rode zeebrasem, boba fish of pomfret. Verder inktvis én zeekat én octopustentakels, gamba’s, oesters, kokkels, scheermessen en zelfs levende zee-egel! Ook de verse vleesafdeling verkoopt bijzondere en minder bijzondere delen. Van het varken de bovenpoot, onderpoot, oren, staart, schenkel, procureur, lever, soepbeen, schenkel, spareribs gezaagd of heel. Iberico in plakjes, procureur of French rack. Van het rund de klapstuk, diamanthaas, ossenstaart, ribeye, short rib en wokbeef. Als het er niet ligt zou ik altijd even vragen.

Los van de winkel is er direct als je de lift uitstapt een balie waar je snacks en broodjes kunt bestellen. Maar rechts daarvan zit het zelfbedieningsrestaurant “Amazing Taste Foodmarket” dat volgens Lot Piscaer (NRC van 17 November 2022) zeer de moeite waard is: verse sushi en sashimi, tempura, kroketjes en loempiaatjes, Vietnames pho, Indische rendang, tempeh en sambal telor. Allemaal lekker en schappelijk geprijsd.

Voor de openingstijden klik: hier. (let op, die van winkel en foodcourt verschillen)
Klik hier voor andere: toko’s in Rotterdam
Kaartje, waar zit Amazing Oriental ZuidPlein?


Reacties

Amazing Oriental Zuidplein (Rotterdam) — 3 reacties

  1. Het artikel over Amazing Oriental Zuidplein is zeer informatief en geeft een goed beeld van deze Aziatische supermarkt. Het is leuk om te lezen over de verschillende producten en ingrediënten die er te vinden zijn en hoe deze in de Aziatische keuken gebruikt worden. Ook de foto’s geven een goed beeld van de sfeer in de winkel. Voor mensen die graag Aziatisch koken of op zoek zijn naar ingrediënten die niet makkelijk te vinden zijn in reguliere supermarkten, is Amazing Oriental Zuidplein zeker een aanrader.

  2. Ik raad deze winkels af, want groot minpunt van de nieuwe Amazing Oriental – Zuidplein, de afhaalsnackbar en het restaurant ernaast, is dat men er niet kan betalen met een bankkaart van Visa-Debit, Mastercard of een creditcard. Dan kun moet men contant afrekenen. Bij oudere vestigingen van AO kan men wel met deze kaarten afrekenen en bij navraag is men daar stomverbaasd over dit besluit van het eigen bedrijf. Toch houdt men eraan vast, omdat maar weinig mensen deze kaarten zouden gebruiken. Dit is niet juist, want alleen al de Triodosbank (Visa-Debit) heeft 750 duizend klanten. Die hier dus niet kunnen winkelen en eten.

  3. Ik weet niet beter dan dat je bij de meeste supermarkten, zo niet alle, niet met een creditcard kunt betalen. Daar is Amazing Oriental toch niet uniek in? Je kunt er toch wel “gewoon pinnen”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *