Toko Cheung Kong in Rotterdam

Toko Cheung Kong in Rotterdam

Toko Cheung Kong / 长江行
West-Kruiskade 51-53
3014 AL Rotterdam
tel. 010-4049722

LET OP: sinds eind 2012 gesloten!

Klik hier voor andere: toko’s in Rotterdam

Grote, erg ruim opgezette toko. Winkel is bijna zo breed als op de foto.
Meer gericht op de Aziatische klant en de grootverbruiker, maar een westerse klant kan hier ook uit de voeten. Erg breed assortiment, voornamelijk Chinees, maar ook Indisch of bijvoorbeeld Japans. En daarnaast ook nog eens veel merkkeuze. Ik schat in dat dit Rotterdam’s ruimst gesorteerde Aziatische supermarkt is.<\span>

Behoorlijke versafdeling, veel keus in bijvoorbeeld bieslooksoorten, knoflookstengels of verschillende soorten japanse tofu. Maar niet altijd even vers. Opletten wat je koopt dus.
Achterin de zaak een aantal aquaria met levende vis, kreeft of zelfs scheermesschelpen.
Ook de Aziatische keukenbenodigdheden en serviesgoed zijn hier te koop.<\span>

Lekker ruime paden, waar je op je gemak rond kunt neuzen onder het genot van een lieflijk chinees deuntje. Schoon en netjes.
Maar met de prijzen is het raar gesteld. Vaak vergelijkbaar met de prijzen bij de concurrentie, dubbeltje meer, dubbeltje minder. Maar toch ook vaak stukken duurder. Eenzelfde zak chilipepers die elders 3,95 kost kost hier dan doodleuk 6,95 en meer van dat soort voorbeelden. <\span>


Reacties

Toko Cheung Kong in Rotterdam — 10 reacties

 1. Ik haal hier wekelijks m’n taugé, meestal is het in deze winkel verser als bij andere Chinese toko’s in de buurt. Ik zie hier ook vaak groente die ze dan niet in een andere Chinese toko verkopen.
  Ik heb ook gezien dat de prijzen wisselvallig zijn, dezelfde verse groente die ze wel in andere toko’s verkopen is hier meestal wel goedkoper.
  Ik vraag me weleens af of ze de “concurrenten” onderling afspraken maken hierover.

 2. Ze hebben inderdaad een ruime keus, dat is wel fijn ja. Ik vraag me ook wel eens af hoe die verhoudingen nu liggen. Of ze allemaal ook hun eigen publiek hebben bijvoorbeeld. En waarom die prijzen zo enorm kunnen verschillen.

 3. ja klopt van de prijzen.hebben jullie ook meegemaakt dat er rommel bij groente afd lag?er werkt een oude dame daar.

 4. Twee van de dames die er werken zijn superaardig en behulpzaam! Alleen dat is al reden dat ik er graag kom, maar ja, zoals ik al schreef, niet alles is altijd even vers. Bij de groenten of tempeh goed opletten wat je koopt en bij andere dingen altijd even de uiterse houdbaarheidsdatum checken. Dat vind ik wel heel erg jammer aan Cheung Kong ja.

 5. hebben jullie ook meegemaakt dat er rommel op de grond lag?ja sommige groenten zijn wel oud.en bij di afd ook rommel op de grond.

 6. Nee zeg, jij maakt het wel erg bont. Nee, ik vind de winkel er altijd goed opgeruimd uitzien. Geen rommel op de grond, alles gewoon netjes in de schappen met hier en daar een eilandje van open dozen waarbij er nog altijd ruime paden overblijven. Niks mis mee.

 7. Was lang mijn favoriete toko, maar sinds een tijdje is het assortiment nogal wat kleiner geworden, helaas. Ik ga nu naar Oriental bij de euromast.

 8. Ik kom er niet zo heel vaak, maar toch wel regelmatig en kleiner assortiment was me nog niet opgevallen. Vertel eens, wat mis je nu allemaal?

 9. Ik kocht vaak Black Bean vis in blik en ook gefermenteerde sojablokjes. Die hebben ze niet meer. Laatst had ik een nieuwe stoompan nodig, en uiteindelijk ging ik naar huis met een mega-stoompan (diameter 34 cm), want iets kleiners hadden ze niet. Mijn vorige -kleinere- stoompan had ik daar ook gekocht, een paar jaar geleden. Sowieso kun je aan de planken al zien dat er veel lege ruimte is bijgekomen vergeleken met eerder. Ik blijf maar elk half jaar even checken of het misschien beter is geworden, want het was/is een sympathieke toko (en het dichtstbij voor mij).

 10. Trouwens, wie weet waar ik gebroken pandanrijst kan kopen van het merk Dragon? Niet alleen Cheung Kong heeft hem niet (meer), in andere toko’s heb ik ‘m ook niet gevonden. En Japans bier van Kirin, zelfde verhaal. Deze twee producten zijn wel online te bestellen, maar dat blijft omslachtig (wachten op de postbode etc.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *