Shanghai Supermarkt in Rotterdam

Supermarkt Shanghai in Rotterdam

Opgeheven toko Shanghai in RotterdamShanghai Supermarkt 上海商行
West-Kruiskade 65
3014AM Rotterdam

LET OP : sinds begin 2015 gesloten!
Klik hier voor andere: toko’s in Rotterdam

Dit was nooit de ruimst gesorteerde Aziatische supermarkt op de kruiskade, maar naast de benodigde basis-ingrediënten zoals sojasaus, rijstwijn, noodles, noem maar op vond je er juist weer heel andere producten dan in de reguliere toko’s. Zo stonden er in de koeling spannende potjes met vreemde, kleine schaaldiertjes, vond ik er maar liefst twee soorten chilibonenpasta uit Pixian, ingelegde crosnes en de zoete rijstwijn (Lao zao uit Sichuan) die ook niet overal voorhanden is. (zie de fotootjes hieronder)

Er was een beperkt maar degelijk aanbod van verse producten als groenten, kruiden of tofu. Geen aquaria met levende vis. Maar toch was het leuk om hier af en toe je inkopen te doen en de schappen af te struinen naar nieuwe of bijzondere producten.

Pixian douban jiangCrosnes PicklesPixian chili bean pasteFried Gluten BallsLao zaoSchelpjes bij de toko


Reacties

Shanghai Supermarkt in Rotterdam — 5 reacties

 1. onzin…niks op gericht shanghaise keuken ..Al die winkeltjes importeren het zelfde. Weet jij er wel iets van?

 2. Hou op zeg, jij bent duidelijk de gene die niets weet van chinese producten.

  De meest gangbare produkten vindt je eerder bij wah nam hong, wai yat of cheung kong.
  met gangbaar bedoel ik dan kantonese chinese produkten. en bij de shanghai supermarkt zie je meerendeels producten gericht naar de wenzhou chinees.

  deze producten zijn vaak via frankrijk zelf geimporteerd. en bij cheung kong zie je vaak dat de producten uit engeland zijn.
  waarom ze dat doen? omdat nederland vrij moeilijk doet met vreemde producten. bijv. trassie of gedroogd vis. en in de overige europese landen doen daar niet zo moeilijk over

 3. Ik zal vooral hier morgen eens een kijkje gaan nemen lijkt me wel interesant voor mijn kook hobby zeker die potjes met vreemde schaal en schelpdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *