Choy Sum met oestersaus

Geroerbakte Choy Sum

500 gram choy sum, gewassen, gedroogd, in stukken van 4 cm
1 el olie
1 knoflookje, fijngehakt
5 cm gemberwortel, fijngehakt
1/2 chilipepertje, fijngehakt
1/2 el oestersaus
1/2 el lichte sojasaus
1/2 el vissaus
1 el maïzena
3 el water

Verhit een wok op hoog vuur en roerbak in een beetje olie de knoflook, gember en rode chilipeper. Na 10-30 seconden voeg je de choy sum toe. Roerbak een minuutje. Voeg dan het goed doorgeroerde sausje toe en laat even pruttelen tot het de gewenste dikte heeft.


Reacties

Choy Sum met oestersaus — 9 reacties

 1. Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt. Het was verrassend simpel. En erg lekker. Alleen Paksoi gebruikt ipv Choy Sum. De volgende keer dat ik naar de Toko ga eerst maar eens een boodschappenlijstje maken.

  Deze houden we in het repertoire.

 2. Klinkt goed en zal het dan ook snel uitproberen. Ben een groot liefhebber van choy sum. Ik zal ‘m denk ik alleen binden met aardappelmeel. Maizena bindt namelijk blind en aardappelmeel niet (saus blijft dan doorzichtig). Hierdoor blijft de groente mooi zichtbaar.

 3. Ik stikte zowat van deze groente. Bij elke hap bleef het vaak in mijn keel hangen. Mijn 2 tafelgenoten vonden het nog lekkerder dan spinazie. Ik moest het wel zonder oestersaus, maizena en vissaus het doen.

 4. Ja, het kan soms een beetje draderig zijn. Daarom snijd ik het meestal in wat kleinere stukken dan de Chinees doet.

 5. deze avond gemaakt paksoi . snel en eenvoudig maar heel lekker.
  Mijn vrouw vindt eten zonder vlees of vis onvolledig .
  Daarom een visgerecht van Ken Holm erbij gemaakt , niet zo snel maar ook heel lekker .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *