Gegrillde inktvis

gegrillde inktvis met sojadressingRedelijk simpel maar overheerlijk gerechtje. Helemaal makkelijk als je de inktvis al schoongemaakt koopt. Het maakt niet veel uit of je pijlinktvis neemt of zeekat/sepia, beide is lekker. Zeekat (gebruikt op de foto hiernaast) moet je hooguit iets langer grillen omdat het wat dikker is. Kort wokken in een gloeiendhete wok kan natuurlijk ook. Of als je gourmetstel heet genoeg wordt: gourmetten. Serveer de dressing er dan als een soort dipsaus bij.

Zorg voor je begint dat de inktvis goed drooggedept is om te voorkomen dat ze gaat stomen/sudderen in plaats van bakken/grillen. Maak de dressing van tevoren klaar, dan hoef je ze na het grillen alleen nog maar te mengen.


RECEPT
voor 400g inktvis in stukjes/rechthoekjes van 3×4 cm

Maak eerst de dressing
Bak rustig in een klein pannetje in wat olie:
  1 fijngehakt teentje knoflook

Blus af met:
  1 el rijstwijn

Voeg daarna toe:
  3 el lichte sojasaus (extra lekker: sojasaus voor seafood)
  1 tl suiker
  wat fijngesneden rode chilipeper
  een paar drupjes sesamolie
Zet de saus apart tot gebruik. Koud, warm of lauwwarm, dat maakt niet zoveel uit.

Zet ook klaar:
  1 el lente-ui in ringetjes
  1 el grofgehakte koriander

Grill de inktvis
Grill de schoongemaakte en goed drooggedepte stukjes inktvis of zeekat afhankelijk van de dikte 30 seconden tot 2 minuten in een gloeiendhete grillpan of op de barbecue. Meteen serveren, overgieten met dressing en bestrooien met lente-ui, koriander.

NB. Lees alle posts met/over: inktvis onder elkaar


Reacties

Gegrillde inktvis — 10 reacties

 1. Toch maar eens zelf aan de slag met inktvis, want ik vind het eigenlijk erg lekker. Met je handige tips kom ik vast een heel eind. Met dank dus.

 2. Leuk! Ik hoor graag hoe het bevalt en of je nog extra tips hebt. Ik denk dat veel mensen een beetje bang zijn voor inktvis omdat het ook zo helemaal verkeerd af kan lopen en het oneetbaar taai wordt. Maar met een beetje aandacht denk ik dat dat makkelijk te voorkomen is.

  En het is zo heerlijk fris en licht en zomers, vind je niet? Ik heb me voorgenomen het deze zomer veel vaker te eten. Het is ook zo klaar en makkelijk in elkaar te draaien met wat je toevallig aan kruiden in huis hebt. Wat inktvis snel ontdooien in koud water, droog deppen, dressing erover en hoppakee!

 3. Het lekkerst vind ik dit met zout en peper of met chinese zuurkool met zwarte bonensaus.

 4. Ja, “peper & zout” bereiding heb ik ook regelmatig gegeten en vind ik erg lekker. (ook met garnalen, dan noemt men het volgens mij woestijngarnalen, alsof ze door het woestijnzand gerold zijn)

  Jammer genoeg valt het steeds vaker tegen als ik het ergens bestel, dus bestel ik het nooit meer. Maar misschien moet ik het maar eens zelf gaan maken. Maak jij het zelf, Karl?

 5. Ja kan ik zelf maken ,heb je het recept ervoor?

  Ja woestijn garnalen en woestijn kip namen ken ik van Tai wu Rotterdam.

 6. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, dus ik hoopte dat jij een beproefd recept had. ;-)

 7. Typische karl-comment, hihi. En nou? Moet ik smeken of wil je ze zo ook wel delen? ;-)

 8. Beste Karl, wil je dit niet met nog meer mensen delen ben gek op inktvis p&z en van die kip word ik natuurlijk ook heel nieuwsgierig;-)
  Groetjes ,
  Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *