Koreaanse BBQ Kip

Dahk galbi
Koreaanse barbecue (gogi gui) gebeurt gezellig aan tafel. Vroeger met een echt tafel-bbq-tje, tegenwoordig met een elektrisch apparaat dat verdacht veel op een gourmetstel lijkt, maar dan zonder de pannetjes. Men grillt kleine stukjes gemarineerde biefstuk, kip of varkensvlees en eet die uit het vuistje, gewikkeld in een blaadje sla met wat lente-ui, ssamjang en eventueel wat rijst. Minder gezellig, maar wel lekkerder is het vlees aan een stuk te laten en pas na bereiding in reepjes te snijden.


RECEPT (dahk galbi / 닭갈비)

Marineer:
400g kippen vlees (liefst van de poot, maar filet kan ook)

Een uur of drie in een marinade van:
2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
1½ el mirin (zoete, Japanse rijstwijn)
½ el lichte sojasaus
2 teentjes knoflook, geraspt of geperst
1 el sesamolie
½ el verse gember, geraspt
1 lente-uitje, fijngehakt
1 tl versgemalen zwarte peper
½ el citroensap
1 tl suiker

Als je kipfilet gebruikt, is het misschien verstandig die eerst in wat dunnere plakken te snijden, dat gaart makkelijker. Anders loop je kans dat de buitenkant verbrandt en het vlees van binnen nog niet gaar is. Veeg voor het grillen de marinade een beetje van het vlees om te voorkomen dat het in zijn sappen gaarsuddert. Grill het op de bbq of in de grillpan en snijdt in reepjes. Eten als wrap, in een blaadjes sla met wat rijst, julienne gesneden lente-ui en ssamjang.

Uit: “De Koreaanse keuken” door Young Jin Song.

Gochujang Korean BBQ chicken Ssamjang (Koreaanse bbq-saus) Korean Wrap Doenjang, Korean Miso Buchu Kimchi


Reacties

Koreaanse BBQ Kip — 2 reacties

  1. Damn tasty! Ik vind het nog wel het lekkerst met kippedijen (die zijn wat vetter& malser) en uit de grillpan zijn ze ook heerlijk. Dank voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *