Strochampignons

Straw Mushrooms Hoe heet het?
Strochampignons, straw mushrooms,Volvariella volvac (L), cǎo gū (草菇), hed fang (เห็ดฟาง), nấm rơm.

Wat is het?
Strochampignons zij de Chinese variant van onze champignon. Ze lijken qua smaak heel erg op elkaar. Het hoedje van deze champignon lijkt naar binnen gegroeid, maar eigenlijk is hij gewoon nog niet rijp, hij wordt geplukt voordat het hoedje “los” springt en de champignon dus nog een bolletje is. De champignons worden gekweekt op stro gemaakt van de rijstplant, vandaar de naam stro-champignon.

Hoe te gebruiken?
Stro-champignons uit blik gebruik je net als gewone champignons uit blik, maar voor het visuele effect is het leuker allemaal even doormidden te snijden. Afspoelen en uit laten lekken. Als leuk element in een groenteschotel. Vers nog niet gesignaleerd in Nederland, wel gedroogd.

Tips, weetjes & recepten

  • Klik hier voor een overzicht: alle paddestoelen op een rijtje
  • Zoals gezegd lijkt deze paddestoel in uiterlijk en smaak heel erg op onze alledaagse champignon en zou dus de naam “Chinese champignon” verdienen ware het niet dat men in recepten 9 van de 10 keer gedroogde shiitakes bedoelt als mem het over Chinese champignons heeft. Altijd even opletten dus, wat nu de bedoeling is.

Wat is er te koop?


Strochampignons
merk: Golden Diamond 金钻石
land van herkomst: ?
etiket: Straw Mushrooms (whole)
ingrediënten: strochampignons, water, zout
prijsindicatie: ± € 0,75 (425g)

Reacties

Strochampignons — 4 reacties

  1. Helaas vaak moeilijk te vinden. Zelfs bij een toko kijken ze je aan of ze water zien branden.

  2. Echt waar? Ik heb juist de indruk dat dit heel makkelijk verkrijgbaar is. Dat ze je vreemd aankijken bij een toko is dan weer wel heel herkenbaar, hihi. Vaak betreft het gewoon een misverstand, dan begrijpt men niet goed wat je zoekt en zeggen ze dat ze iets niet hebben terwijl het er wel is.

    Als je een smartphone hebt zou je ze deze pagina kunnen laten zien. Dan is er geen misverstand meer mogelijk. ;-)

    Succes!

  3. Jammer dat ze niet makkelijk vers verkrijgbaar zijn. Ik vind ze vers in Aziatische (wok) restaurants altijd heel erg lekker. Trouwens dit is echt een goede en fantastische site! Ik weet vaak niet goed wat Aziatische ingrediënten inhouden of waar ik ze kan verkrijgen. Toko’s zijn voor mij soms net doolhoven in een ander land en ik herken de helft niet. De laatste tijd wil ik ook steeds vaker Aziatisch koken maar omdat ik ’typisch’ Nederlands ben heb ik dat nog nooit gedaan. En snap ik vaak de inhoud van de recepten niet goed. Maar door deze site krijg ik wat meer duidelijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *