Amchur (mangopoeder)

Amchor (mangopoeder)Hoe heet het?
Amchur, amchor, amchoor, gedroogd mangopoeder, amchur powder, mango powder.

Wat is het?
Groene, onrijpe mango wordt in reepjes te drogen gelegd in de zon (soms met een beetje kurkuma erover om insecten weg te houden) en daarna tot een bruinbeige poeder vermalen. In amchor zit van nature veel citroenzuur.

Hoe te gebruiken?
Meestal maar een theelepel of twee als fris accent in curries, pickles en soepen of als malsmaker in marinades en rubs. Eigenlijk zoals citroensap of tamarinde, alleen is dit droog, wat soms een voordeel is. Kan qua smaak en werking gemakkelijk vervangen worden door citroensap (1 tl amchur = 1 tl citroensap), maar ja, dan is het wel nat. Voeg het dan zo mogelijk apart aan het gerecht toe en bijvoorbeeld niet aan een droog specerijenmengsel. Koel, droog en luchtdicht vrijwel oneindig te bewaren al zal de kwaliteit wel afnemen.

Tips, weetjes & recepten

 • Recept: Garam masala potatoes
  (naar recept van Christine Manfield uit Masterchef Australië
 • Let op: er schijnt ook gedehydrateerd “zoet” mangosap te bestaan. Bedoeld om drankjes en smoothies mee op te fleuren. En in de cosmetische en gezondheidsindustrie doet men ook iets met gedroogde mango.

Wat is er zoal te koop?


Amchor (gedroogde mango poeder)

merk: TRS Asia’s Finest Foods
land van herkomst: India
etiket: Amchur powder, dried mango powder
ingrediënten: mango
prijsindicatie: € 1,50 (100g)

 Amchur (mango poeder)

merk: MDH
land van herkomst: India
etiket: Amchur powder
ingrediënten: gedehydrateerde onrijpe mango, Silidicumdioxide (E551)
prijsindicatie: € 1,50 (100g)

Reacties

Amchur (mangopoeder) — 17 reacties

 1. Heel lang geleden heb ik er al eens naar gevraagd bij Oriental en zo,
  Ik kreeg steeds als antwoord, ¿qué?
  Dus….. waar heb je dat nou weer vandaan? Van de markt?
  Ik maak soms wel eens wat Indiaas en in zo’n recept kom ik dat product elke keer weer tegen.
  Alsjeblieft Robin, wil je dat geheim met mij delen?:-/ (slijmslijm)

 2. Ha, ja, ik had ook ooit moeite dit te vinden. Tegenwoordig kom ik het vaker tegen, aangezien steeds meer toko’s het assortiment van TRS aanbieden, maar als je zeker wilt zijn, ga hier in Rotterdam naar Spice World op de Teilingerstraat of anders Pak op de kruiskade.

  Toko’s die een beetje Indiaas georienteerd zijn dus.
  Online is het ook wel te vinden.

 3. De Indiase toko aan het Hobbemaplein in Den Haag heeft het ook. Die hebben sowieso bijna alle Indiase kruiden, volgens mij.

 4. amchoor poeder is in rotterdam te koop bij Highway, Dordtselaan 167.

 5. Ik kocht het vandaag gewoon bij Amazing Oriental in Delft, ze hadden twee verschillende merken zelfs.

 6. Ja, ik zie het ook steeds vaker bij de “gewone” toko’s die dus niet speciaal Indiaas georienteerd zijn. Echt fijn dat van alles en nog wat steeds makkelijker te vinden is in Nederland. Goede ontwikkeling.

 7. Het valt mij op dat ons aller grote vrind diverse keren naar jouw website verwijst,
  nu weer armchur.
  Watskebeurt?

 8. Dat iemand verwijst naar Aziatische-ingredienten.nl voor meer informatie, dat zal je toch niet verbazen? Niet alle info die ik geef staat ter discussie. ;-)

 9. In Leeuwarden te koop bij Sai Gon! Amelandsstraat 18! Kwam het vandaag toevallig tegen, als je binnenkomt aan de rechter muur bij alle kruiden en boemboes, en dan iets verderop bij de grote zaken gedroogde pepertjes, zeezout en dergelijke, daar ligt het tussen. hopelijk kan ik iemand die hier in Friesland er naar zoekt verder mee helpen :-)


  PS: Ik zag dat het adres hier op de website nog Tuinen 23 is, alleen is dit gedeelte van de winkel al jaren gesloten, nu zit het alleen nog in het achterste gedeelte aan de Amelandsstraat.

 10. Thanks! Ik ben in Friesland niet bekend, dus meehelpen wordt op prijs gesteld. En ik heb het adres aangepast in de adreslijst.

 11. Misschien allang bekend, en dus geheel overbodig, maar AH verkoopt het ook. Gewoon in die potjes van Verstegen.

 12. Ik kijk eigenlijk nooit in die schappen bij Appie, omdat ik het liever bij een toko haal. Maar misschien moet ik er toch eens wat vaker gaan neuzen. Want ik wist het niet. Bedankt voor de tip dus! Cool. Het wordt nog wel eens wat met Appie. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *