Groene thee noodles

Green tea noodlesHoe heet het?
Groene thee noodles, groene soba noedels, green tea noodles, cha soba, 茶そば.

Wat is het?
Groene thee noodles zijn net als gewone soba noodles gemaakt van boekweitmeel en tarwemeel, alleen is er nog japanse groene theepoeder (matcha) aan toegevoegd. Oorspronkelijk een bijzondere noodlesoort voor bijzondere gelegenheden.

Hoe te gebruiken?
In water (zonder zout) 5-6 minuten koken. Kan warm verwerkt worden in roerbakgerechten, maar is koud geserveerd misschien wel lekkerder. Meestal met een frisse dressing op basis van sojasaus. Smaakt naar japanse groene thee, een beetje grassig/hooiig. In de verpakking maanden te bewaren. Eenmaal open gaat de kwaliteit sneller achteruit, dus beste weer lucht- en lichtdicht bewaren.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: Hakubaku No.1 in Japan
land van herkomst: Australië
etiket: Organic cha soab, authentic Japanese green tea noodles
ingrediënten: biologische tarwebloem (95%), biologische boekweit (3%), groene theepoeder (2%), water.
prijsindicatie: € 1,80 (400g)

Reacties

Groene thee noodles — 7 reacties

 1. Vond het nogal fragiele noedels, ze breken nogal snel. Vond ze best lekker, maar toch liever de wat dikkere noedels (de creamy!).

 2. Ongekookt? Of braken ze gekookt ook? Nee toch?

  Ik vind ze dus een beetje naar hooi smaken, wat best lekker kan zijn, maar het beperkt de mogelijkheden. De meeste andere noodle-soorten hebben iets minder “karakter” en zijn daarom veelzijdiger. Met een simpele tarwemie kun je veel meer gerechten maken die allemaal lekker zijn.

  Bedoel je met dikkere, creamy noedels udon noodles?

 3. Ongekookt als ik ze uit de verpakking haal breekt een kwart al (en dat doe ik echt niet zo ruw).
  Die cream noedels heb ik nu niet zie ik net, van het merk Sun Shun Fuk in elk geval waar ik nu ‘Chinese Style Noodles’ van tarwemeel. In elk geval vind ik die dikkere noedels lekkerder (en handiger) dan bv. Tomoshiraga somen of die dunne boekweitnoedels. Naar die groene thee was ik gewoon benieuwd, maar vond het geen uitgesproken smaak hebben, ook niet hooiig.

 4. Ohja, de echte groene thee (Gunpowder) vliegt er doorheen sinds ik met dat warme weer liters muntthee zet :-)

 5. Hoi! Ik vraag me af waar je groene thee noodles kan halen. Zou iemand dat mij kunnen vertellen? Alvast bedankt! Groetjes

 6. Ik stoof wat shiitake, prei en lenteui, kook ondertussen de groene theenoedels en voeg uiteindelijk wat terriyakisaus toe. Kommetje, noedels erin, overgieten met de groentensaus: erg lekker vind ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *