Kokoro in Den Haag (Koreaans & beetje Japans)

Kokoro Food Market in Den Haag
Kokoro Market
St. Jacobstraat 19
2512AN Den Haag

LET OP: sinds eind 2022 gesloten!

Sinds april dit jaar heeft Den Haag nu eindelijk ook een winkel gespecialiseerd in voornamelijk Koreaanse (en ook wat Japanse) producten: Kokoro Market. In een zijstraatje van de Wagenstraat, daar precies om de hoek bij Vegetarische toko Sie San of als je van de andere kant komt, als je langs het Rabbijn Maarsenplein (met oa Little V en Momiji Sushi) fietst. Je kan er met de auto net niet komen.

Een mooie, schone, lichte, ruim opgezette winkel (met superbrede gangpaden) die gaat voorzien in de vraag van de vele Koreaanse studenten en ex-pats in en rond Den Haag. Geen Chinese merken doenjang of gochujang dus, maar alles van betrouwbare Koreaanse merken. En die zijn niet eens veel duurder, maar wel beter en lekkerder. De eigenaresse werkte jaren bij Interburgo en heeft dus verstand van zaken.

Kokoro Den Haag width=Naast de schappen met verschillende soorten zeewier, sauzen, snoepgoed en noodles zijn er een aantal diepvrieskisten met dumplings, dumpling velletjes, seafood pancakes, tofuzakjes, gedroogde ansjovisjes, dikke udon noodles en andere Koreaanse en Japanse lekkernijen. Twee grote koelkasten met kimchi, danmuji (gele radijs) en andere soorten bachan en binnenkort ook een counter met verse kimchi, hapjes en kant-en-klare, Koreaanse lekkernijen.

Klik hier voor andere: toko’s in Den Haag
Klik hier voor andere: Koreaanse toko’s of Japanse toko’s in Nederland.


Reacties

Kokoro in Den Haag (Koreaans & beetje Japans) — 7 reacties

 1. Deze mensen zijn Koreaans en hebben absoluut geen verstand van Japanse ingrediënten. Met alle respect maar als je niet eens het verschil weet tussen “echte” sake en sake waar alcohol aan toegevoegd is…. Simpele ingredienten als Dashi, Umeboshi werden niet eens “herkend” en niet te koop. De ecologische winkels zoals Eko Plaza hebben meer en/of betere kwaliteit.

 2. Ojee, ik denk dat het mijn schuld is, want de nadruk in de winkel ligt inderdaad op Koreaanse producten. Ik zal de tekst een beetje aanpassen.

 3. Openingstijden:
  vrijdag 10:30–18:00
  zaterdag:10:30–18:00
  zondag 14:00–18:00
  maandag Gesloten
  dinsdag 10:30–18:00
  woensdag 10:30–00:00
  donderdag 10:30–18:00

 4. Reactie op Andre,
  Je kunt wel op alle slakken zout leggen, maar misschien was het een communicatiestoornis. Ze weten wel degelijk het verschil! tussen sake met of zonder alcohol!
  Het zijn goede, aardige, hardwerkende mensen met mooie verse producten.
  Fijne sfeer om je boodschappen te doen!!

 5. Hi Robin,

  Kokoro is permanent gesloten. Wilde er vorige week langsgaan maar ze zijn weg.

  Groet,
  Berbera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *