Simpel, lekker bijgerecht (bachan) uit Korea. Gedroogde inktvis sliertjes worden simpelweg gemengd met een sausje op basis van Koreaanse chilipasta. Lekker met witte rijst, als bijgerecht bij een Koreaanse maaltijd of gewoon zo, met een koel glas bier.
RECEPT
1 zakje (30g) gedroogde inktvis
Mengen met:
1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
1/2 teentje knoflook, geraspt
1 tl rijstsiroop
1 tl olijfolie
1/2 tl sesamolie
Bestrooien met:
1/2 tl geroosterde sesamzaadjes
Bron recept: Maangchi.
Superlekker recept! Ik maakte het laatst met taro fish strips bij gebrek aan beter en het was heerlijk. Opeten en niet proberen uit te spreken :)
Goeie tip, want ik hoor mensen wel eens klagen dat die dried shredded squid niet makkelijk te vinden is. De zakjes die bij Oriental liggen zijn ook een beetje aan de kleine kant, maar wel lekker!