Wonton deegvellen

wontonvellenHoe heet het?
Deegvellen voor wonton, wanton, wantan, wuntun, yúndùn (雲吞).
Oftewel: wontonvellen, wonton wrappers, dumplingvelletjes, wonton skins, yundun pi (雲吞皮).

Wat is het?
Wonton deegvellen zijn vierkante, gelige deegvelletje gemaakt van bloem, ei en zout die na het koken een beetje doorschijnend en glibberig worden. Traditioneel gevuld met varkensgehakt en/of gehakte garnalen met gember, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie. Bedoeld voor in de soep.

Hoe te gebruiken?
Rustig laten ontdooien, dan kun je de velletjes makkelijk een voor een van het stapeltje pakken. Leg in het midden van een wontonvel een theelepeltje vulling. Bestrijk het velletje rondom met wat water (losgeklopt ei plakt nog beter), vouw het velletje dubbel, druk het goed dicht en zorg dat er geen lucht in zit. Kook de wontons 4 minuten in gezouten water, serveer ze daarna met een sausje of in de soep. In de vriezer maanden/jaren te bewaren, eenmaal ontdooid ook nog wel wat dagen. Opnieuw invriezen wordt afgeraden maar kan best. Tijdens het werken met plastic folie afdekken om uitdrogen te voorkomen.
Zelf wonton maken

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?

 Wonton deegvellen uit de diepvries
merk: Happy Boy (福仔)
land van herkomst: Nederland
etiket: Wonton pastry, 云吞皮
ingrediënten: tarwebloem, water, ei, tapiocameel, zout, aroma.
prijsindicatie: € 1,10 (200g ≈ 40 velletjes)

 Wonton deegvellen uit de diepvries

merk: San Kong Chinese Food Co.
land van herkomst: Nederland
etiket: Wonton vellen, Chinese ravioli pastry slices, 云吞皮
ingrediënten: tarwemeel, water, ei, zout, tapiocameel, kaliumcarbonaat (E501), wortel extract.
prijsindicatie: € 1,35 (200g ≈ 40 velletjes)

Waar is het te koop?

Vroeger moest je naar de toko om wontonvelletjes te kopen, tegenwoordig kun je dezelfde velletjes ook gewoon kopen bij de Albert Heijn en Jumbo enzo.


Reacties

Wonton deegvellen — 25 reacties

 1. Sinds juni 2010 woon ik op Madeira. Ik wil graag een klein Aziatisch restaurantje beginnen, maar op Madeira is bijvoorbeeld geen Wontan deeg velletje te vinden of andere Aziatische ingrediënten. Als ik het uit Nederland laat opsturen moet het dan bevroren zijn. Kunt u me hierbij helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Chang-Ta Tcheng.

 2. Beste Tcheng, zeker als je veel wrappers gaat gebruiken zou ik zeggen: maak ze zelf! Vast goedkoper en je kunt je eigengemaakte velletjes ook invriezen.
  Hier vind je een recept: https://www.thespruceeats.com/how-to-make-chinese-wonton-wrappers-4066655

  Wil je toch per se kant-en-klare velletjes gebruiken, dan zou ik eens contact opnemen met Amazing Oriental in Hoofddorp aangezien zij ook vestigingen in Spanje hebben. Dat is al weer wat meer in de buurt. Maar ik verkoop zelf niks, ik heb alleen maar deze website waarop ik mensen een beetje wegwijs probeer te maken in de Aziatische keuken.

  Succes met je plannen, hopelijk vind je een oplossing.

 3. Hoi,

  Ik heb de groene verpakking van Happy boy gekocht om te stomen en te frituren maar dat zal helaas niet mogelijk zijn of wel? Kan ik deze ook frituren? Of mislukt alles dan? Ik heb dit weekend gasten uitgenodigd en kan echt niet meer langs de Chinese winkel… Ik hoop dat ik ze voor beide kan gebruiken…

  Alvast bedankt!

 4. Mislukken zal het zeker niet hoor, daarvoor zijn de verschillen te klein. Gaat vast gewoon helemaal goed komen, je zult de eerste of enige niet zijn die ze frituurt. Succes!

 5. Ja hoor, als jij dat lekker vindt. Kan prima. Er bestaan ook wel recepten voor. Vulling van banaan en chocola bijvoorbeeld. Nou ja, wat je wilt.

 6. Hallo,
  Ik heb gisteren in Gorinchem wonton velletjes gekocht die uit de diepvries kwamen. Ik denk zo’n 40 à 50 stuks.
  Ik betaalde daar 12,50 voor.
  Heb het idee dat dat behoorlijk prijzig is???
  Waar kan ik nog meer wonton vellen kopen in de buurt van Gorinchem?

 7. Ik denk dat ze de komma verkeerd hebben gezet, want 12,50 is belachelijk. Dat is 10x te duur.

 8. daar was ik al bang voor ja, dat ik in de teil ben genomen.
  goede les.

 9. Hallo

  Ik heb dezelfde vraag als Adrie.
  Namelijk weet iemand waar ik wontonvellen kan kopen in de buurt van Gorinchem. De toko had deze niet en zo geweldig vond ik de toko in gorinchem niet. Erg weinig keus en zeer duur

 10. Wontonvellen zijn meestal niet zo heel moeilijk te vinden, de meeste toko’s hebben die volgens mij wel. Ik kan me zelfs voorstellen dat een goedgesorteerde Jumbo ze tegenwoordig ook verkoopt!

  Maar goed, hier is een lijst met toko’s in Nederland. In Gorinchem zitten er twee.

 11. Ik wil graag zelf gestoomde dim-sums met garnaal maken, maar wel met kant en klare wontonvellen.
  Nu heb ik ronde gekocht, maar ik vind ze iets te geel. Ik zoek de (na het stomen) meer wit/doorschijnende vellen. Welke soort kan ik daarvoor het beste gebruiken?

 12. Wonton velletjes zijn altijd geel. Misschien dat andere merken minder geel zijn? Ik ken ze ook alleen maar vierkant, dus ik zou die eens proberen te vinden.

  Je kunt ook jiaozi velletjes kopen, die zijn wel wit, maar die worden niet doorzichtig. En smaken ook heel anders. Wonton is lekkerder hoor. ;-)

 13. Eindelijk een goed beeld van wonton velletjes, ik ben al lang op zoek naar deze maar kwam elke keer uit op spring rol vellen wat dus echt Iets heel anders is. Maar wat is dan precies het verschil? En zijn jiaozi velletjes alleen anders van vorm? Ik heb meteen zin om ze te maken. Moet ik eerst wel eindelijk de goede verpakking vinden of gewoon zelf maken. En als je ze zou willen stomen. Hoe zou dat het beste gaan?
  Gr tomas.

 14. Verschillend recept, verschillende textuur, verschillende smaak. ;-)
  Ik vind wonton velletjes het lekkerst. En die kun je prima stomen, daar zijn ze voor bedoeld.

 15. Hallo, ik zou graag willen weten waar ik deze wontonvellen kan kopen en welke merk deze is?

 16. Nu je de post hebt opengeklikt zie je onderaan de post 2 voorbeelden van pakjes zoals je die kunt kopen. Ik denk dat ze bij zo’n beetje iedere toko wel in de diepvries te vinden zijn. En tegenwoordig verkopen gewone supermarkten ook vaak wontonvelletjes!

  Maar een toko heeft wel iets meer keus. Hier vind je een : lijst van toko’s in heel Nederland

 17. Zijn er okk ergens glutenvrije wonton vellen te koop of misschien een ander vel wat te vergelijken is

 18. Hi Bobby, ik vond laatst bij Amazing Oriental glutenvrije jiaozi vellen. Je vind een fotootje van dat pakje bij “Wat is er te koop” in de post over: jiaozi velletjes. Als je op die foto klikt kun je het etiket zelf lezen.

  Van die jiaozi velletjes maak je Chinese of Japanse dumplings. Vergelijkbaar met wontons, maar iets minder glibberig.

 19. Ik heb vandaag wontons proberen te maken met de vellen van de jumbo. De vulling was heerlijk, alleen de vellen zijn zowat ‘opgelost’ in het kokend water a 5 minuten. Daarna een portie in stoommandje gemaakt en ook daar werden de vellen om de vulling waterig en slap. Wat doe ik fout?

 20. Ik heb echt geen idee Agi, wat vreemd! Ik heb het nog nooit meegemaakt, maar als ik eens rondgoogel zeggen mensen dat het water niet te hard mag koken en je niet mag roeren. Maar ja, als je ze ook geprobeerd hebt te stomen kan het daar niet aan liggen. Echt raar. Welk merk was dat dan?

 21. hallo
  ik heb een vraag,kan je wonton pastery vellen groene pak ook vullen en daarna bakken ipv te koken

 22. Ja hoor, dat kan prima. Wonton reageert ietsje anders, maar als je het niet weet merk je daar niks van. Kijk, links zijn die vellen die je normaa zou stomen, rechts die om te frituren.

  Wonton vs Pangsit (Goreng)

 23. Hi Robin, wat een heerlijke site! complimenten.
  Vraagje; in een pakje wontonvellen zitten er meestal 50 stuks. Voor mij eigenlijk teveel omdat mijn handen niet altijd meewerken. Kan je een ontdooid aangebroken pakje nog een paar dagen in de koelkast bewaren? Bijvoorbeeld in een ziplock zakje of gaat de kwaliteit na ontdooien erg achteruit?

 24. Ik zou ze echt gewoon weer terug invriezen. Dus zo gauw ze (liever wel in de koelkast) ontdooid genoeg zijn om te splitsen, eraf pakken wat je nodig hebt en de rest gewoon terug de vriezer in. Daar gebeurt echt niks engs mee. Ik denk dat dat beter is dan ze een paar dagen in de koelkast bewaren.

  Je kunt ze ook allemaal vullen en dan die invriezen! Heb je instant wontonnetjes op voorraad. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *