Jiaozi deegvellen

jiaozi velletjesHoe heet het?
Deegvellen, deegvelletjes of wrappers voor jiaozi / 饺子 (China), gyōza (Japan), Chinese dumplings, Chinese ravioli, potstickers.

Wat is het?
Jiaozi deegvellen zijn kleine, ronde deegvelletjes gemaakt van gewone bloem (tarwemeel), water en zout. Soms ook nog met wat andere (zet-)meel als tapioca.

Hoe te gebruiken?
Rustig laten ontdooien, de velletjes zijn dan gemakkelijk van elkaar los te maken. Tijdens het gebruik onder een vochtige theedoek of wat plastic folie bewaren om uitdrogen te voorkomen. De randen een beetje nat maken, theelepeltje vulling erop en dan dubbelvouwen en de rand fraai dicht knijpen. Je kunt ze nu simpel (± 6 min.) koken of bakken in een koekenpan, er een laagje water bij gieten en in een paar minuten “droog koken”.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


 jiaozi vellen

merk: Master Lau / 刘师傅 ( San Kong Food)
land van herkomst: Nederland
etiket: Jiao Zi Vellen, Chinese dumpling sheets
ingrediënten: tarwemeel, water, tarwezetmeel, tapiocameel, zout
prijsindicatie: € 1,25 (200g)

glutenvrije gyoza vellen

merk: ?
land van herkomst: Japan
etiket: Japanse etiket met Japanse tekens
ingrediënten: rijstpoeder, maïszetmeel, bruine rijst, verdikkingsmiddel (E1440,E1414), alcohol, trehalose (maïszetmeel, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel), bevochtiger (E420), plantaardige olie, emulgator (E472), stabilisator (E415, E1100), pullulan, antioxidant (E270), zuurteregelaar (E325), zout, water.
prijsindicatie: € ? (107g)

Reacties

Jiaozi deegvellen — 9 reacties

 1. Super dat dit kant-en-klaar te koop is! Ik heb kortgeleden Gyoza gegeten bij Hamachi in Schiedam en wil het graag zelf een keer maken. Is er een toko in regio Rotterdam die deze velletjes aanbied?

 2. Ik denk dat echt heel veel toko’s deze velletjes wel verkopen, vooral als ze een beetje ruim in hun Chinese of Japanse assortiment zitten. Dus gewoon eens kijken bij je eigen toko, anders even langs gaan bij Amazing Oriental (op de boot) of bij Cheung Kong of Wah Nam Hong op de Kruiskade.

 3. Ik wilde deze velletjes gebruiken bij pekingeend (kant en klaar gekocht bij de toko). Kan ik ze dan ‘rauw’ gebruiken of moeten ze eerst gekookt worden?

 4. Hm, deze jiaozi velletjes zijn natuurlijk wel “rauw”. Het lijkt me helemaal niet lekker om die zo te eten. Je zou ze kunnen stomen of bakken. Misschien zelfs eerst iets dunner rollen? Al is dat natuurlijk wel een karweitje, ze een voor een uitrollen….

 5. Bedankt voor je snelle reactie, ga het vanavond al eten namelijk. Ik heb laatst ook zo’n grote bamboe stoommand gekocht, dus die ga ik maar gebruiken hiervoor. Ik ben heel benieuwd want ik heb beide nog nooit gegeten.

 6. Maar waarom heb je niet gewoon pekingeend-pannenkoekjes gekocht? Vergissing? Of heb je die wel en stel je je vraag per ongeluk hier bij de jiaozi-velletjes?

  Toch even voor de duidelijkheid nu:
  Pekingeendpannenkoekjes zijn al wel gaar, die warm je alleen even op. Ze zijn ook lekker dun. Jiaozi velletjes zijn rauw, die moet je dus nog garen, ze zijn ook veel dikker.

  Hoe dan ook: eet smakelijk vanavond. :-)

 7. Hallo Robin. Ik heb een vraagje….kun je deze velletjes ook voor een zoete bereiding gebruiken? Ik zag dat de wontonvelletjes vierkant zijn en ik weet zeker dat de persoon waarvan ik het afkeek, ronde velletjes uit een verpakking haalde! Dus ik dacht …misschien deze? Ze gingen in de oven in een cupcaketray en werden na het bakken zoet gevuld met jam room en vers fruit! Heb ik hier dan de goede velletjes? Bij voorbaat dank!

 8. Ja, alles kan, maar of het lekker is weet ik niet. Er zit natuurlijk geen suiker in het deeg. Maar als je iemand anders het hebt zien doen, ja, ik zou zeggen: proberen! Het is niet dat ze heel hartig zijn of dat er knoflook in zit of zo, dus het moet kunnen. Misschien kun je ze eerst even op een bord met suiker duwen. :-)
  Of is het juist de bedoeling dat er geen suiker gebruikt wordt?

  Als je het probeert, kom je dan vertellen hoe het smaakte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *