Taugé salade

taugé salade recept

Deze frisse taugé salade kan tot een dag van tevoren klaargemaakt worden, de smaken trekken er dan lekker in. Lunchtdicht in de koelkast bewaren. Lekker bij gerechten met koud vlees of op een picknick of zo.

Overgiet wat taugé (300g of zo, het komt niet zo nauw) met kokend water, koel snel terug in ijskoud water, droog af en vermeng met de volgende ingrediënten:
1 el rijstazijn
2 el lichte sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl suiker
4 el fijngehakte, verse koriander
2 fijngehakte lente-uitjes
1 chilipeper in kleine blokjes
1 el vissaus
1 el Sichuan chili olie (optioneel)


Reacties

Taugé salade — 8 reacties

  1. The recipe for the sauce looks like a good combination of flavours!
    I recently saw a recipe with taugé and belly pork (spekjes), it think it will taste good if I stir-fry it with your sauce recipe. :)

  2. Or just sprinkle the lardons over the salad?
    I prefer salad over stirfy, I think.
    Although I hardly ever do a stirfry with tauge.
    Let me know your results!

  3. No, I meant stir fry the tauge together with the spekjes.

    But stir-fried tauge is very crunchy and tasty. My mum used to fry it with tau kwa (fried bean curd) cut into strips and minced pork. And the seasoning is just salt, pepper, sugar, rice wine and light soya sauce.

    With tauge, you can cut a slit in tau pok (tofubeignets/tofu puffs) and stuff in the tauge with rojak sauce or peanut sauce and roast it over BBQ or in an oven. It is a very crunchy and healthy snack.

    I saw a recipe over the internet, it is quite close to what I meant as tau pok with tauge fillings. https://highoverhappy.blogspot.com/2009/08/tau-pok-stuffed-fried-tofu-with-rojak.html

  4. Hi Robin,
    I am pleasantly surprised that you have even written an article and recipe over tau pok! I dun think I can find it here in the winkel ;)

  5. Het is hier 31 graden in de schaduw, maar dochterlief had zo’n zin in mapu dofu, dus komt ze hierheen fietsen…..
    Met dit weer leek me een salade er wel lekker bij, en het is deze geworden.
    Ik was verbaasd over hoe lekker de dressing is, ik dacht dat die misschien te zout zou zijn, maar de balans tussen zout, zoet en zuur is perfect.
    Weer een recept erbij!! :)

  6. Heb deze taugésalade gemaakt als bijgerecht bij een nasi goreng djawa. Was een succes, errug lekker fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *