Zijdentofu salade met gezouten eendeneieren

Zijdentofu salade met gezouten eendeneieren

De eerste keer dat ik gezouten eendeneieren proefde dacht ik “jakkes, nee, doe mij maar vers”. Maar omdat ik ze toen toch in de ijskast had liggen probeerde ik onderstaand recept van The Red Cook en was compleet verkocht. Echt lekker en bijzonder bovendien, vooral in de zomer. Je gebruikt alleen de dooiers, ik gooi het eiwit weg, maar die schijn je ook in de soep te kunnen eten. Nooit geprobeerd omdat ik bij het eiwit nog steeds denk “jakkes, nee, doe mij maar vers”.


Koude tofu salade met gezouten eendeneieren ( 鹹蛋黃拌豆腐)

Voor de salade
1 pakje silken tofu (300g)
3 gezouten eendenei-dooiers (gekookt of beter nog gestoomd)
2 el koriander (gehakt)
2 lente-uitjes (in ringetjes)

Voor de dressing
1 el Chinkiang rijstazijn (ongezoete zwarte rijstazijn)
1 el lichte sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl suiker
¼ tl gemalen witte peper
1 tl fijngehakte knoflook
1 tl fijngehakte gember

Tofu uit laten lekken, met keukenpapier droog deppen en dan in blokken of blokjes snijden. De gekookte dooiers van de gezouten eendeneieren (niet al te fijn) verkruimelen en over de tofu verdelen. Dressing hierover schenken, dan de lente-ui en koriander erop. Snel opeten, anders gaat de tofu “lekken”, komt er allemaal tofuwater uit en da’s niet lekker.

Tip: de knoflook en gember op een microplane rasp fijn raspen, even laten trekken in de dressing en daarna met een theezeefje eruit zeven. Dat oogt niet alleen mooier, maar eet ook lekkerder.


Reacties

Zijdentofu salade met gezouten eendeneieren — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *