Osmanthus Jelly (drilpudding)

Osmanthus gelatine pudding
In China zijn ze niet van de toetjes, maar jellies zijn er eigenlijk altijd wel geweest. Alleen worden die niet ter afsluiting van het avondeten gegeten, maar als verkoelende snack in de zomer. Ik ben dol op drilpuddinkjes en deze versie met Osmanthus is een kerstdiner waardig. Zeker als je geen water met suiker gebruikt zoals in China, maar Prosecco, Cava of een andere witte wijn met bubbeltjes.
Ik gebruik gelatine, maar agar-agar kan ook, of als je het kunt vinden : konyak-poeder.


Champagne Jelly met Osmanthus Osmanthus dessert

1 fles (750 ml) Prosecco
350 gram suiker (tip: gebruik Chinese kandij suiker)
2 el Osmanthus bloemen
9 blaadjes gelatine
8 goji besjes (optioneel)

Leg de gelatine blaadjes te weken in wat koud water.
Als je ook gojibesjes gebruikt laat je die ook even voorweken.
Verwarm 250 ml van de prosecco in een pannetje en laat hierin de suiker oplossen.
Pas als de suiker is opgelost voeg je de Osmanthus toe. En laat 1-2 minuten trekken.
Knijp de geweekte gelatine uit en voeg toe aan je warme prosecco-suiker-mengsel.
Roer met een garde goed door. Voeg de rest van de prosecco toe en meng.
Je kunt ervoor kiezen het mengsel te zeven, maar als je de bloempjes erin wilt laten is het kunst zo lang mogelijk te wachten het in de puddingvormen te gieten tot het al een beetje opgesteven is en bloempjes niet naar de bodem zakken. Om stortproblemen zoals op de foto hierboven te voorkomen (dat hadden prachtige goudvissen moeten worden) is het een idee om de puddingvormpje licht in te vetten met een neutrale olie of de pudding gewoon te serveren in mooie glazen. Laat de pudding minstens een paar uur in de koelkast opstijven.


Reacties

Osmanthus Jelly (drilpudding) — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *