Kanda Poha (Indiaas ontbijt met rijstvlokken)

Kanda Poha
Kanda poha is een simpel en licht verteerbaar gerecht uit Maharashtra in India dat net als nasi goreng in Indonesië voornamelijk als ontbijt wordt gegeten. Alleen heb je voor kanda poha geen kliekje gekookte rijst nodig maar rijstvlokken(=poha). Rijstvlokken zijn na afspoelen meteen klaar voor gebruik. Met een paar specerijen (komijn, mosterdzaad, kurkuma ), wat ui (=kanda/kandha) en pinda’s heb je in een handomdraai een verrassend lekker en licht gerecht. Als ontbijt of voor wie zich niet helemaal lekker voelt en toch wat wil eten.


KANDA POHA
voor 2 personen

Poha / rijstvlokkenLees het recept hieronder eerst door en zet alle ingrediënten klaar. Rauwe pinda’s rooster je eerst even 15 minuten in een oven van 160C, de ui snipper je fijn, de specerijen zet je klaar. Als je dunne rijstvlokken (poha) hebt was je die pas op het laatste moment (in een zeef). Heb je wat dikkere rijstvlokken was je die eerder en laat ze 10 minuten met aanhangend water in een vergiet staan tot ze zacht zijn. Of lees eerst de post over poha/rijstvlokken.

Verhit een pan op hoog vuur en voeg toe :
  * 3 el olie (bijv. arachide, rijst of kokosolie)

Als de olie goed heet is voeg je toe en bakt 30 seconden:
  * ½ tl komijnzaadjes
  * ½ tl bruine mosterdzaadjes
  * 1 verse groene chilipepertjes in ringetjes
  * 15 kerrieblaadjes (optioneel)

Voeg toe en bak zachtjes tot de ui glazig is (3 minuten) :
  * 1 grote ui, in blokjes
  * ½ tl suiker

Voeg toe en bak 1 minuutje mee:
  * 1/3 tl kurkuma

Voeg toe, meng goed en laat 1 minuutje meebakken:
  * 100gr rijstvlokken (afgespoeld onder de kraan)
  * 50gr pinda’s
  * zout naar smaak

Op het laatst, voor serveren voeg je toe:
  * 2 el gehakte, verse koriander
  * 1 el limoensap

Naar recept van: kabitaskitchen.com
Onion Poha


Reacties

Kanda Poha (Indiaas ontbijt met rijstvlokken) — 3 reacties

  1. Wauw Robin je blijft inspireren en verbazen. Gisteren pas gemaakt omdat ik poha bij toko’s rond de Nieuwmarkt / Zeedijk niet kon Kopen. Weer iets heel nieuws leren kennen. Heerlijk! Heb er alleen een klein beetje goede kerrie aan toegevoegd.

    Wat zijn de rode kleine stukjes op jouw foto? Fijngesneden rode peper of heel grove chilivlokjes?

  2. Ik ben de site kwijt waar je uitlegt hoe je rijst kook in de machnetron het was een kunstoff rijst koker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *