Chinese broccoli met varkenshaas

Varkenshaasje met kai-lan
Dit gerecht met niet teveel ingrediënten staat hier regelmatig op tafel: lekker, gezond, snel en makkelijk, wat wil een mens nog meer. In het originele recept uit “Het Low Fat Kookboek” van Helen Aitkins wordt de varkenshaas in stukjes gegaard in de saus, maar ik bak ‘m liever apart en rosé.

RECEPT
(voor 2 personen)

Bak rustig (in hapjespan of wok met passend deksel) in een beetje olie:
1 el fijngehakte knoflook
1 el fijngehakte gember
1 tl sichuanpeper
1 steranijsje

Voeg toe:
1 tl chilibonensaus (toban jiang)

En vrij snel daarna:
200 ml kippenbouillon (of water)
1½ el lichte sojasaus

Gaar hierin:
400g Chinese broccoli
Liefst de steeltjes eerst (± 4 minuten) en dan het blad (± 2 minuten).
Bind de saus met een beetje maïzena, opgelost in wat koud water.

Bak ondertussen een varkenshaasje met wat zout goudbruin en van binnen rose (minuut of 12), eventueel afblussen met een scheut Shaoxing rijstwijn. Laat even rusten onder aluminiumfolie en snijd in plakjes.
Serveren met pandan rijst .


Reacties

Chinese broccoli met varkenshaas — 6 reacties

  1. Staat hier al een jaar of 5 regelmatig op tafel en is elke keer weer superlekker. Dus ja, echt een aanrader. :-)

  2. Inderdaad, klinkt lekker en eenvoudig. Hoewel ik vaak het idee heb dat ze de sichuanpeper en de steranijs er zelf bij verzonnen heb :-) .

  3. Was het maar waar, maar heb ’t recept gewoon gepikt. :-)
    Daar in Australië zijn ze veel meer gewend aan Aziatische invloeden. Leuke fusion-keuken hebben ze daar, want dit is eigenlijk meer een fusion-achtig recept: wel Chinese ingrediënten, maar geen Chinees zal het herkennen als Chinees. En al helemaal niet met dat rose gebakken varkenshaasje erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *