Enoki paddenstoelen uit de oven

Recept Enoki paddenstoelen

Simpel, grappig, makkelijk en goed voor te bereiden voorgerechtje dat ook nog eens erg lekker is. Reken een half pakje van 200g enoki paddestoeltjes per persoon:

Ingrediënten
2 pakjes enoki paddestoelen (2 x 200gr)
4 klontjes boter
4 theelepels lichte sojasaus
beetje verse koriander (peterselie of tijm kan ook)
beetje sichuanpeper (optioneel)

Voorbereiding
Snijd de onderkant (wortelklomp) van de paddestoeltjes en wrijf de steeltjes voorzichtig een beetje los.
Verdeel de enoki over 4 kleine ovenbestendige schaaltjes, leg op elk bundeltje paddenstoelen een klein klontje boter en een theelepeltje sojasaus (niet teveel, want het wordt dan al snel te zout). Besprenkel met een beetje verse koriander, peterselie of tijm. Een paar bolletjes sichuanpeper in de boter drukken is ook lekker. De ovenschaaltjes luchtdicht inpakken in aluminiumfolie. Dit kan gerust een paar uur van tevoren.

Bereiding
Vijf minuutjes in een voorverwarmde oven van 220°C. Je kunt enoki rauw eten, dus liever te kort dan te lang, het gaat erom dat de boter is gesmolten. Voor serveren alufolie weggooien.

Tip: als je geen eenpersoons ovenschaaltjes hebt kun je ook aluminiumfolie pakketjes maken.


Reacties

Enoki paddenstoelen uit de oven — 3 reacties

  1. Diverse keren meegenomen van de toko, maar ik tref altijd die waterige enoki. De white crab mushroom viel een stuk beter in de smaak. Maar als ik dit recept zo zie… toch maar weer een herkansing.

  2. Waterig? Oh, dat herken ik niet. Wel draderig of taaiïg, soms. Dan zijn ze denk ik overdone, of misschien gewoon oud. Alvast in stukjes snijden zou dan helpen, maar ja, daar koop je ze ook niet voor, om ze in stukjes te snijden. ;-)

    De white crab mushrooms zoals jij ze noemt staan hier ook beschreven, als Japanse shimeji paddenstoelen dus heb je linkje even aangepast, als je ’t niet erg vindt. ;-) Die zijn inderdaad ook lekker, zo niet lekkerder. Die kun je tenminste gewoon bakken. Ik at ze toevallig nog geen 2 uur geleden als lunch. In een aluminiumfoliepakketje met net als hierboven een klontje boter, wat sojasaus, koriander en lente-ui. Maar dan 15 minuten in de oven. Lekker!

  3. Bedacht me later: bij de Sligro had ik ze wel knapperig en vers, maar bij de Oriëntal is die enoki niks. Ja schandalig-shame dat je die link aanpast ;-) Maar die waren om te zien al een plaatje en lekker. Die ovenversie klinkt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *