Dangmyeon (zoete aardappel noedels)

Korean noodles, dangmyeonHoe heet het?
Zoete aardappel noedels, Korean glass noodles, Korean cellophane noodles, sweet potato noodles, dangmyeon / dangmyun / tangmyun / 당면 / 唐麵 (Korea), hóngshǔ fěntiáo / 红薯粉条 (China).

Wat is het?
Dangmyeon zijn glasnoedels gemaakt van het zetmeel uit zoete aardappelen. De noedels zijn superelastisch, breken niet snel, maar zijn wel makkelijk door te bijten. Makkelijker door te bijten dan shirataki, elastischer en smakelijker dan de meer bekende van mungbonen gemaakte glasnoedels. Dikker ook. Het enige minder aantrekkelijke is de kleur, die is grijsgrauw. Oorspronkelijk uit China, maar veel bekender uit de Koreaanse keuken.

Hoe te gebruiken?
Volgens de gebruiksaanwijzing koken of weken in heet water, dat kan verschillen en komt ook niet zo nauw. Daarna koud afspoelen en gebruiken in de soep, roerbakgerechten of de beroemde Koreaanse salade genaamd japchae. Let op dat de noedels van 100% zoete aardappel gemaakt zijn en niet gemixt met bijvoorbeeld tapiocameel. In de voorraadkast nog jaren te bewaren.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


 Sweet potato noodles

merk: A+ Hosan
land van herkomst: China
etiket: Noedels van zoete aardappel
ingrediënten: zoete aardappelzetmeel, water
prijsindicatie: € ? (500g)

 Zoete aardappelnoedels

merk: Chang Li Sheng
land van herkomst: China
etiket: Sweet potato vermicelli
ingrediënten: zoete aardappelen, water
prijsindicatie: € ? (400g)

 Dang myeon, Korean Noodles

merk: Eaglobe
land van herkomst: China
etiket: Oriental style starch noodle
ingrediënten: zoete aardappelzetmeel, water
prijsindicatie: € 1,80 (500g)

Reacties

Dangmyeon (zoete aardappel noedels) — 13 reacties

 1. Hi Robin,

  Waar koop jij deze noodles? In de Tilburgse toko’s worden ze niet verkocht :’-( Weet je ook hoe ik aan ‘kosari’ kan komen?
  Oh en super site trouwens! Ik neus hier al een hele tijd met veel plezier rond :)

 2. Bedankt. :-) En ja, ik ben verwend door het aanbod hier in Rotterdam. Deze noodles zijn natuurlijk sowieso te koop bij de gespecialiseerde Koreaanse toko’s. Maar omdat ze vaak in China worden geproduceerd (en ze ook wel door Chinezen gegeten worden) liggen ze volgens mij ook wel bij Wah Nam Hong of Cheung Kong in de schappen. En eerlijk gezegd lijkt Asiana me groot genoeg om het ook in hun assortiment te hebben. Niet?

  De kosari (fernbrake of varenknoppen) heb ik tot nog toe alleen gedroogd gezien. En ik denk ook alleen bij de Koreaanse speciaalzaken. Ik las wel dat ze in hun korte seizoen ook vers zijn gesignaleerd in Nederland, maar waar en hoe, dat weet ik niet precies Ik hoop er volgend seizoen op tijd bij te zijn om erover te kunnen schrijven. ;-)

 3. Bedankt voor de links!
  En ja, je bent zeker verwend met die stad. De chinese studenten gaan er hier allemaal 1 keer per week heen om boodschappen te doen dus wellicht moet ik daar ook maar een gewoonte van maken.
  Asiana is idd groot en opzich prima, maar als het gaat om de niet zo gangbare japanse en koreanse producten hebben ze bar weinig. Daarnaast probeerde ze me laatst die hele vieze nep shaoxing te verkopen :s…erg jammer dat ze niet voor kwaliteit gaan.

  Enfin, op naar de randstad dus ;) ben benieuwd wat je van verse kosari vindt! Ik ga de gedroogde versie eens proberen. Chwinamul is ook een aanrader, althans de verse dan.

 4. ik zou graag willen weten waar ik kelpnoodles kan kopen ik weet dat het via internet kan bij zogenaamde gezondheidswinkels ,maar verkoopt een toko ze niet ,schijnt zo gezond te zijn

 5. Ik ken het helemaal niet. Ik ken alleen shirataki noodles, maar die worden niet gemaakt van kelp.

  Shirataki Noodles

  Misschien dat iemand anders het kent en weet of het te koop is bij toko’s.

 6. Zoete aardappelnoedels zijn vrij makkelijk te vinden.
  Ben zelf al een tijdje op zoek naar naeng myun (= Koreaans boekweit noedels met zoete aardappel zetmeel; ook gekend als vermicelli noedels uit Kr)
  In Belgische en Nederlandse online winkels vind ik ze niet, ook niet in Brusselse en Gentse toko’s.
  https://www.maangchi.com/ingredient/buckwheat-noodles
  Ben benieuwd of iemand weet waar ze gevonden kunnen worden in onze contreien.

 7. bedankt.

  Interburgo staat genoteerd. (helaas kan bij hen slechts online besteld worden mits in het bezit van een BTW-nummer)
  Volgende uitstap zal Rotterdam worden.

 8. Ik heb zoete aadappel noedels, maar hoe lang moet ik ze koken? Ik heb ze gehaald bij oriëntal nijmegen,zwanenveld 9099, dus duckenburg! Een aziatische supermarkt!!!! Geweldige winkel.

 9. Het verschilt een beetje per merk en dikte van de noedel. Als er bij jou niks op de verpakking staat kun je altijd hier op de voorbeeldverpakkingen klikken, die vergroten altijd zodanig dat je het etiket kunt lezen. Ik deed dat net even voor je en de gebruiksaanwijzingen variëren van 5 tot 10 minuten koken en daarna koud afspoelen. Dus ik zou met 5 minuten beginnen en dan even proeven of het al lekker is. Succes!

 10. Ik ga ze eens proberen, misschien is het wat om ze net als rijst noedels eerst voor te weken in lauw water en dan verder te verwerken.
  Kleur en zo maakt me niet uit, ik heb al zo veel “smerige”dingen geprobeerd en zelfs surstrumming vind ik lekker qua smaak, de lucht/geur is echter verschrikkelijk maar ging niet over mijn nek.
  Zurig, zoutig, prikkelend en fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *