Shirataki noodles (konjac noedels)

Shirataki NoodlesHoe heet het?
Shirataki, konnyaku noodles, konjac noedels, konnyaku bami, konnaku pasta, miracle noodles, slim noodles, zero noodles, しらたき, 白滝.

Wat is het?
Shirataki noodles zijn witte, doorzichtige, glibberige noodles gemaakt van wortelknol van de konjak plant. Het bijzondere van deze duivelstongwortel is dat ze rijk is aan vezels, maar toch zeer laag in calorieën en koolhydraten. Zeer geschikt om bij af te vallen dus.

Hoe te gebruiken?
De noodles in een zeef onder de kraan afspoelen, daarna klaar voor gebruik. Traditioneel worden deze noodles in Japan meegestoofd in sukiyaki, maar nu de westerse afslankwereld ze ook heeft ontdekt circuleren er vele recepten op internet. Omdat ze van zichzelf geen smaak hebben worden ze meestal even meegestoofd in sauzen. Ze doen een beetje denken aan dikkere glasnoedels, maar met meer crunch. Voordeel is dat al kook je ze een half uur ze nog steeds lekker “al dente” zijn. In de originele verpakking nog een jaar of twee te bewaren in de ijskast. Invriezen kan niet.

Tips, weetjes & recepten

 • Kookfilmpje uit de serie “Cooking with dog” voor het maken van: Sukiyaki
 • Lees ook de post over konnyaku (grijzige plak plastic met paarse puntjes) of die over jelly snoepjes
 • Dankzij de low-carb aanhangers in de VS zijn er tegenwoordig van bijna alle italiaanse pastavarianten shirataki-versies. Ook meer en meer verkrijgbaar in veel verschillende soorten winkels in Nederland. Bij de toko zag ik mooi ingekerfde inktvislijfjes gemaakt van konjak. Net echt en misschien wel minder rubberig dan de diepgevroren echte inktvislijfjes?
 • Klik hier voor een overzicht: alle Japanse noodles op een rijtje

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!

merk: Mong Lee Shang
land van herkomst: Taiwan
etiket: Konnyaku Noodle
ingrediënten: Konnyaku poeder (95%), water (4,5%) Calcium Hydroxide (0,5%)
prijsindicatie: € 1,35 (238g) (koelvers)

 Shirataki Noedels

merk: ?
land van herkomst: Japan
etiket: (Ito konnyaku shiro), saeki. Voedingspasta, naehrungspaste, pate d’alimentation
ingrediënten: yamswortelpoeder, calciuimhydroxide (E526)
prijsindicatie: € 1,35 (200g)

Reacties

Shirataki noodles (konjac noedels) — 61 reacties

 1. In welke toko’s is dit te krijgen? Ik ben in Amsterdam geweest bij de 2 megatoko’s tegenover de makro, en bij wat Japanse toko’s in Amstelveen, maar ik heb het nergens gezien. Ik heb het ook niet gevraagd, misschien was het uitverkocht..

 2. Ik kocht ze bij Oriental in Rotterdam. Oriental is ook de importeur, dus in principe zouden alle vestigingen het hebben moeten liggen. Ik vond ze in het versvak naast de japanse silken tofu.

 3. Waar kun je dit kopen? Overal gezocht, maar nergens in geen toko hebben ze het.

 4. Oriental en Wah Nam Hong hebben het volgens mij altijd gewoon in het assortiment. Tenminste hier in R’dam wel. Misschien is het handig om alle namen hierboven over te schrijven en de japanse en chinese tekens na te tekenen en het dan nog eens te vragen in je toko. (Als je op deze site overal streepjes en vierkantjes ziet tussen haken, dan moet je even in windows de chinese karakterset installeren, we hebben overal namelijk ook de chinese karakters bij staan)

 5. Ik hoor regelmatig dat mensen het niet kunnen vinden en dat personeel in de winkel niet snapt wat ze zoeken. Mijn tip: vraag niet naar shirataki noodles, maar naar konnyaku of konjac noedels, dat is de chinese naam. Nog beter, print of teken de chinese karakters na: 白滝. Dat scheelt veel spraakverwarring.

  (zie je geen chinese karakters op je scherm, dan moet je even je windows-installatie diskette erbij halen en de chinese tekenset installeren)

 6. toen ik de eerste keer postte was het gewoon op – inmiddels heb ik het gevonden, maar het komt vaker voor dat het niet in het schap van de koeling ligt.

 7. Ik noem dat “Het Aziatische-ingrediënten-effect”! Nadat wij erover bloggen is er een run op het product en is het prompt steeds uitverkocht. ;)

 8. Van het weekend deze noodles in huis gehaald. Ik vond ze wel errug crunchig. Zelfs na langere kooktijd viel het me tegen.

  Ik snap dat deze noodles echt een hit zijn in de VS als pastavervanger, qua textuur en bite echter totaal niet te vergelijken met reguliere pasta’s of noodles!

 9. Helemaal mee eens, met tarwe-noodles (zoals italiaanse pasta) zijn deze shiratake noodles niet te vergelijken. Maar met glasnoodles toch al meer? Ook daar zit weinig smaak aan en gaat het meer om de bite.

 10. Die is ook wel her en der te krijgen. Bijvoorbeeld bij de Wah Nam Hong op de kruiskade in Rotterdam.

 11. Oeps, nu ik er de afgelopen tijd op heb gelet blijken die paarsgrijze blokken konjac toch niet meer zo makkelijk te vinden. Dus ook niet bij mijn Wah Nam Hong.

 12. Voor hoeveel personen is zo’n zakje van 238 gr. ongeveer geschikt? En kan je eerst de helft gebruiken en de andere helft nog een weekje in de koelkast bewaren?

 13. Ik vind dat moeilijk te zeggen, het ligt er natuurlijk maar aan hoe je ze wilt verwerken. Als “toevoeginkje” aan een grotere schotel, zoals sukiyaki, dan is 2 of 3 van die kluwetjes wel genoeg, maar ga je het klaarmaken als euh, zeg maar een italiaanse pasta, dan misschien 4 of 5? En het ligt er maar aan hoeveel je gewend bent te eten. Ik ben nogal een grote eter. En op de verpakking staat dat het voor 2 personen is. Dus ja, nee, ik ben bang dat er geen eenduidig antwoord op te geven is.

  Als je ze een aangebroken pak wilt bewaren zou ik in ieder geval het vocht uit het pakje gebruiken. Een paar dagen in de ijskast zal wel kunnen. Twee weken misschien ook, maar dat is maar een gokje.

 14. ok, bedankt alvast voor jullie antwoord!
  binnenkort eens kijken waar ik een pakje kan scoren en dan probeer ik het gewoon een keer!

 15. Hi Robin, Oriental dus.. welk adres is dat eigenlijk? Ben benieuwd.. is het een beetje te eten? gr Karan

 16. Ik woon in Enschede kan iemand mij vertelen waar ik ze in mijn omgeving kan kopen.

 17. Er staan wel een aantal toko’s in Enschede op deze: adreslijst, maar ik zou die eerst even bellen, want ik ben eigenlijk bang dat ze het niet zullen hebben.

  Ik vermoed dat je er toch een tripje Arnhem voor zult moeten maken, of Utrecht of zo. De grote Oriental supermarkten verkopen ze wel. Japanse supermarkten meestal ook. En gelukkig zijn ze lang houdbaar en ook nog wel (even) buiten de koeling. Missschien kan iemand anders het voor je meenemen?

  Of misschien heeft een andere bezoeker van deze website ervaring met shirataki in Enschede en meldt die zich nog.

 18. Ze zijn ook te koop bij een geweldige toko in Bergen op Zoom: Toko Aroy, Pastoor Jutenlaan 4, 0164686215

 19. Ik zou het ook niet weten in Antwerpen ik ben gisteren naar de Van Wesembeekstraat geweest, de chinese wijk en daar kenden ze het niet.
  Moest jij het vinden, laat je het dan weten aub?
  Zal ook verder kijken…

 20. @ Imke & Laetitia, je kan ze verkrijgen in onze shop te Antwerpen LO
  Beautysculpture – Pieter Doorlantlaan 11 – 2050 Antwerpen – 0472/457499

 21. Hee. Ik zou graag willen weten waar in utrecht ik ze kan kopen? Heeft iemand een adres? Misschien ergens vlakbij de stad/centrum? Thanksss xx

 22. Na jaren speuren eindelijk tegen gekomen:
  Konjac noodles zijn ook te koop in Hengelo (Overijssel).
  Toko Wenzhou Hang, Marskant 14
  In Enschede heb ik bij meerdere toko’s nagevraagd maar ze nog niet kunnen vinden.

 23. Wie weet waar deze konjac of konnyaku noedels/rijst in Groningen te koop zijn?

 24. ik vind heel leuk om deze pagina te kunnen vinden,
  ik lees hier vele dingen, wij hebben trouwens ook die shirataki noedels,
  toko Patersstraat 38 /Turnhout
  bellen voor je komt die zij dikwels op 0032.477.76.04.58

 25. Ik ben al lange tijd op zoek naar Shirataki noodles/konjac noodles, maar dan in de gedroogde vorm.
  Een soort glasnoedels, maar dan gemaakt van de wortels van de Konnyaku-plant.
  Waar kan ik die toch vinden?
  Als ik ze ergens online zou kunnen bestellen, zou ik al heel erg geholpen zijn.

 26. Ik heb het nog nooit in gedroogde vorm gezien. Ik denk eerlijk gezegd dat het niet bestaat. Dat het altijd zoals hierboven in water met calcium hydroxide wordt verkocht.

 27. Google op slim pasta (merk) . Te koop via het internet, 10 maaltijd zakjes x 200 gram voor 25 euro. Vervang alle koolhydraat voedsel met dit. Gebruik het nu een week of 8 een beetje en ben al 10 kilo kwijt. (Begon met 125.6 :-((( )
  Ga nu stringenter gebruiken. Elke morgen multivitamine. Ochtend geen brood (met kaas, vlees…) , enz meer maar alleen een kop bouillon met 1/3 zakje in noedelvorm. lunch zelfde en een gekookt ei. savonds vlees/vis, veel(!!!) groente en 1/3 of een heel zakje.. Slimpasta heeft ze in spaghetti, noedels, penne, fetucini en rijst vormen. En nee, ik werk niet voor ze :-)))))

 28. Allereerst complimenten voor je mooie website. Het is een geweldig naslagwerk bij mijn ontdekkingstocht in de Aziatische keuken!

  In de eerste reply op deze post over shirataki noodles wordt gevraagd waar deze te koop zijn in Amsterdam. Die vraag is al een aantal jaar geleden gesteld, maar misschien is het voor mensen die nu op zoek zijn fijn om te weten dat ze bij Dun Yong in de Stormsteeg te Amsterdam gewoon in het koelvak liggen onder de naam Konjak noodles. Niet te verwarren met de (dikke, tagliatelle/mie-achtige) shirataki noodles van Tofu die in datzelfde koelschap bij Dun Yong te vinden zijn. Van het hierboven genoemde merk Slim pasta vond ik op de nabijgelegen Nieuwmarkt bij Jacob Hooy een zakje Slim rice. Geen idee of dat een regulier product is in de Aziatische keuken, maar voor wie op zoek is naar koolhydraatarme afwisseling lijkt het me een zinvolle aanvulling.

 29. Ik zoek dus met smart de tofu shiritaki noodles in Rotterdam en omgeving of online te bestellen. Wie heeft de gouden tip voor mij?

 30. Ik ken alleen de gewone shiritake noodles, dus zonder tofu.
  Maar ik zag toen ik maandag bij de Amazing Oriental op de kruiskade was (in mijn ooghoek, ik lette er niet erg op) dat ze tegenwoordig een hele selectie aan shiritake noodles in de koeling hebben liggen. (voorin de winkel, rechts, een van de laatste koelvitrines)
  Misschien dat ze ook wel shiritake noodles met tofu hebben.
  Een paar deuren verderopo zit de Wah Nam Hong, die verkopen ook shiritakenoodles.

  En anders toch bij een dieet/voeding/biowinkel? Maar daar kom ik nooit.

 31. Dank je Robin voor het advies! Ik ben dol op alle toko’s in Rotterdam en wil er steeds heen maar mijn gezondheid werkt meestal niet mee. Maar zodra ik in de nieuwe Oriental kom op de kruiskade dan kijk ik meteen even. Blijf lekker ons verwennen met je Aziatisch ontdekkingen en website en ik blijf je trouw volgen! Fijn weekend en liefs cookingwithsaskia.

 32. Dank je!

  (en psssst, als je en blog hebt kun je de url daarvan invullen als je ergens een reactie plaatst, dan komt die als linkje onder je naam. Krijg je extra traffic van. Heb je reactie aangepast.)

 33. Amazing Oriental heeft ook een webshop waar je het kan bestellen.

  https://www.orientalwebshop.nl/

  Verzendkosten zijn ong 5 euro en je kan bestellen tot 30 kg.
  Als je gaat bestellen zou ik meer halen dan alleen maar noodles ^^

 34. Mooi product!! Ideaal voor koolhydraatarm eten :).

 35. Zoals met elk dieet, leuk voor een maandje, maar niet voor het leven.
  Je kunt geen lekker stukje worst door een peentje vervangen.
  En let vooral op vervangende producten, zoals light producten.
  Daar zit de petrochemische industrie in, ook goed voor je gezondheid.
  En vet verbranden is toch wat complexer dan hier wordt voorgesteld.

 36. De konjac pasta’s zijn nu te koop bij de Action (rijst, noodles en macaroni). 200 gr voor € 0,99.

 37. Toko Aroy in Bergen op Zoom heeft veel noodles, conjac noodles in verschillende formaten en ook verse noodles. Tel: 0164686215

 38. De noodles zijn ook te koop bij Action onder de naam Zero Noodles! Volgens mij de zelfde samenstelling.

 39. Wat een fantastische site, zo compleet heb ik het nergens anders gezien. Ik heb het idee dat de verkrijgbaarheid van veel producten de laatste jaren enorm is toegenomen, als ik de opmerkingen uit 2009 zie. Kan de volgorde van de comments ook omgedraaid worden, zodat “meest recent” bovenaan komt?

 40. Dankjewel voor je enthousiasme, Anita. Altijd leuk.
  Maar wat betreft het omdraaien van de commentsvolgorde, ik heb daar zelf een enorm grote hekel aan, dus ik ga dat op mijn eigen site gewoon eens lekker niet doen. Solly! :-D

 41. Eén van de redenen waarom je ze zou eten is dat ze geweldige prebiotica zijn voor de goeie bacteriën in je darmen. Terwijl tarwe juist de bacteriën voedt die je niet wil hebben.

 42. Ik bestel de Shirataki noodles online bij Asianfoodlovers.nl van een ander merk “City Aroma” (kiezen tss knoetjes dunne noodles, dunne noodles los, brede platte noodles of udon (dikke noodles, vind ik zelf het lekkerst) voor € 1,69 per 200 gram drooggewicht (met water erbij 340 gram). Wordt binnen 24 uur geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *