Toko Ramee in Delft

Toko Ramee in Delft

Toko Ramee
Papsouwselaan 129
2624 AK Delft

tel. 015-2563971

Gezellige, Indonesische toko in Delft met een trouwe klantenkring die vanuit de wijde omgeving terug blijft komen voor de gerechten en snacks waarvan de meeste nog volgens oud familierecept vers worden bereid door mevrouw Darmadi. Mijnheer Darmadi staat aan de kassa en heet iedereen welkom. En dat is een understatement, want je voelt je hier direct méér dan welkom.

Klein, keurig winkeltje met basisbenodigdheden, voornamelijk Indonesisch maar ook een beetje Japans, Chinees of Thais. Een koeling met wat verse groenten (taugé, kool, kouseband enzo), wat verse kruiden (sereh, chilipepers, laos, gember enzo) en wat koude drankjes (tjendol, Fernandes limonade enzo). Verse tahoe achter de toonbank. Een bescheiden vriesvak met wontonvelletjes, kant-en-klare hapjes, petehboontjes, van die dingen. Precies genoeg voor een toko om de hoek en nog redelijk geprijst ook.

Maar hier kom je natuurlijk voor de overheerlijke Indonesische gerechten en snacks. Ik proefde de huisgemaakte lemper (lekker zoetig), risolles met kip (lekker pittig) en een stukje spekkoek. Als ik nog eens in de buurt ben ga ik zeker voor een portie nasi rames of gado-gado.

Openingstijden:
10:00u-18:00u dinsdag t/m vrijdag
10:00u-17:00u zaterdag
Zondag en maandag gesloten, geen koopavond.
In de zomer soms enige weken gesloten.
Klik hier voor andere: toko’s in Delft

Toko Ramee Delft


Reacties

Toko Ramee in Delft — 19 reacties

 1. Wellicht dat iemand hier iets meer van weet, want ik kom er al een poos niet meer, maar ik geloof dat ze elk jaar in Juli of Augustus een maand vakantie nemen waarbij de winkel gesloten is. Ik weet niet of dit standaard is of dat ze het per jaar bekijken, maar dat je het weet. Verder is het inderdaad een winkel waarin je je gelijk thuis voelt!

 2. Kan iemand mij vertellen of er bij deze Toko (of een andere in Delft) groene kleurstof te koop is om voedsel (o.a. cake) te kleuren?

 3. Mijn moeder kwam hier 45 jaar geleden al en nu kom ik er zelf met mijn kinderen, heel lekker zelf gemaakt eten en vers.
  Tjang en Lily tambah succes ya !

 4. Hoe kan ik bij Toko Ramee solliciteren. Want ik hen interesse bij
  half tijd Toko Ramee werken.

 5. We kwamen vandaag toevallig langs deze Toko omdat mijn man in Delft moest zijn. We hebben net de heerlijke rijsttafel opgewarmd en gegeten. Heerlijk!! We hebben zitten smullen, al mag de sajoer lodeh voor mij wat natter. Een keurig nette winkel!

 6. Hi Gwan Tjiang ,
  Apa kabar, tolong kasih tahu email kalian, termasuk Gwan Hin. Saya teman lama kalian dan Liem Tjoen Sian di Los Angeles.

  Salam ,

  Jennie and Sammy

 7. Halo Mr and Mrs Sammy – Jennie
  no telp nya +31-628074586 (Pak Gwan Tjiang)

  Dari Ali – Brebesm alumni IHE, Delft

 8. Toen ik er was volgens mij niet. (te zien op de foto, achteraan tegen de muur zie ik verschillende flesjes, maar volgens mij niet de tamari)

 9. We hebben lekker gelunched met de warme Vietnamese lumpia’s.
  Hartelijk dank voor de service.
  En voor de groet via onze dochter&schoonzoon.
  Hartelijke groeten van ons beidjes,
  Hr.&Mw. Duren-Hees
  Delft, 21 maart 2020
  (lente begonnen!)

 10. Toko Ramme heeft nieuwe eigenaars. Hebben jullie nu ook een eigen website met een menulijst en bezorgen jullie ook thuis?

 11. Gisteren heerlijke gado gado met saté gehaald. Wat blado en niet te vergeten de overheerlijke zelfgemaakte pastei, rund en een pittige rissoles. Ik heb ook een pittige lemper,, nieuw, geproefd, zeker een aanrader! Echt heerlijk!, soms haal ik wel eens ergens anders (bijv. Op vakantie) maar niets kan tippen aan de smaak en kwaliteit van toko ramen in Delft!!

 12. Gisteren heerlijke gerechten gehaald. Heel fijn dat we ondanks dat we rond sluitingstijd de winkel binnen kwamen nog zeer welkom waren.

 13. Weet iemand ook of deze toko Ramee hetzelfde is als de toko Ramee in Den Haag, ooit gezeten in de Pahudstraat (zijstraat van Jul. van Stolberglaan)

 14. Ik weet het niet zeker, maar ik verwacht van niet. Bovendien is als ik me niet vergis ondertussen ook deze toko in Delft van eigenaar gewisseld.

 15. Wel van eigenaar gewisseld, maar aangezien de kok, die er al 9 jaar stond nu de eigenaar is, is de kwaliteit nog steeds hetzelfde.
  Constante kwaliteit en nog steeds prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *