29 mei t/m 9 juni 2014: Tong Tong Fair in Den Haag

Tong Tong Fair, vrijdagavond

Het 56e Tong Tong Festival is dit jaar van 29 mei t/m 9 juni.
Maar liefst 12 dagen Indische kunst, cultuur, dans, veel muziek, eten en gezelligheid, dagelijks tussen 12.00u en 22.00u op het malieveld in Den Haag.
Voor meer informatie, ga naar de site: Tong Tong Festival


Hieronder mijn “verslag” :

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Kruidenpotjes op Tong Tong
INDONESICHE KRUIDEN
Moeite om aan verse kruiden te komen? Koop een potje en kweek ze zelf.
(van links naar rechts, klik voor meer info)
Koenjit (Kurkuma)
Kucai Gou choi (knoflookbieslook)
Tulsi (Thaise Heilige basilicum)
Jeruk Purut (limoenblaadjes)
Pandan
Neem (sadao / Margosa blad)
Thaise basilicum
kemangi hadden ze ook, maar die staat niet op de foto.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Depot Podjok TTF14

Gegeten bij DEPOT PODJOK:

Soto Ayam
=> vond ik een beetje lafjes, raar die tomaat, maar wel okay.
Nasi Rawon
=> net zo lekker als de rawon die ik ooit zelf maakte met Kloewak noten ;-)
Bami Bakso Tahoe
=> het is wat het is, soep met ballen :-)
NB Foto van hun: menukaart.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Toko Anugerah

Gegeten bij ANUGERAH:

Nasi Koening Rames Compleet
=> Rendang, babi ketjap, tempeh dinges, boontjes, eitje en een kipsateetje. Niet erg spannend, wel lekker!
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
=> Lekker crispy skin. Dorade is altijd lekker. De nasi kuning is niet te droog, niet te nat, lekker geurig, helemaal goed.
Sate Kambing Compleet
=> Beeeeetje liefdeloos. Moest flink kauwen. Weinig ketjapsaus. Maar evengoed wel lekker.
Al hun gerechten proberen ze te verstoppen onder een laag kroepoekfrietjes. Wat zou dat te betekenen hebben?

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

The Making of a Martabak

Martabak bij I. Djawa.
Het duurt even voor je ‘m hebt maar dan heb je ook wat. Lekker!
Toch eens proberen het zelf te maken.
(hun gule kambing viel tegen, die vond ik 2 jaar terug legendarisch, nu helemaal niet. Ik hoor dat de gule kambing bij Depot Podjok erg lekker is dit jaar)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Gescoord op de Tong Tong voor mijn website

Buit op de Tong Tong dit jaar

Kleine knoflookjes
kloewak noten
nootmuskaat
Indonesische amandelen
asam kandis
gedroogde kumquats, pomelo schil en gember
En een plank van olijvenhout. (ik geloof uit Tunesië)

Reacties

29 mei t/m 9 juni 2014: Tong Tong Fair in Den Haag — 4 reacties

  1. Ik at ooit op de voorloper van Tong Tong Fair Pasar Malam de allerheerlijkste martabak, een openbaring vond ik het. Moest eraan denken toen ik bij een nieuwe Indo in de 2e Oosterparkstraat Mix voor Martabak (!) zag staan.

  2. Ik at dat 2 jaar terug voor het eerst. Het leek me eigenlijk niks, maar vond het ook een eye opener. Ik ga ‘m denk ik nog wel proeven, zaterdag of zondag. Die van I.Djaja. En ook hun gule kambing wil ik nog eens proeven. Ook die maakte toen diepe indruk….

  3. Hun gule kambing viel tegen, smaakte naar “scherp stoofvlees”, niks anders, niks bijzonder. Maar de Martabak was weer lekker. Zie vandaag toegevoegde fotocollage.

  4. Van de week ga ik ook. Maar ik vertik het om naar de TongTongfair te gaan. Als Hagenees zijnde ga ik gewoon naar de Pasar Malam. Vooral van je foto’s van plantjes word ik wel hebberig.
    Waarschijnlijk omdat ik sinds kort de penispeper, de Bhut Jolokia en een olijfboompje naast de standaardkruiden aan het kweken ben. Dus kom maar op met die djeroek purut enzo!!! ;)