Aziatische Salades (Foodblogevent Roundup)

Chuka Wakame SaladBeansprout SaladJellyfish with duck SaladSilken Tofu SaladAsian Beef SaladDaikon salad

Dat was de opdracht voor het Foodblogevent van Augustus: maak een Aziatische salade. Het hoefde niet authentiek te zijn, gewoon een lekkere, frisse salade met minstens één typisch Aziatisch element.

En was ik eerst nog bang dat iedereen op vakantie zou zijn of Aziatisch buiten hun comfortzone zou vallen, de inzendingen bleven gestaag binnen stromen. Echt superleuk, het is een bonte verzameling recepten geworden. Bedankt Kasia, Mr Ooijer, Elisabeth, Wouter, Gabriella, Vongole, Miss B., Johanna, Yannah, Saskia, Cheukam, Daisy, Smaakmaakster Femke, De Ruijsbroekjes, René, Marsepein, Boudewijn, Paul Bom, Maaike, Karl, Laura, Pauline, Junglefrog, MaaNtje, Tertia, Caroline, Claudia, Tanja, Klary, Silke en Corrine!

Bij een foodblogevent gaat het niet om winnen en alle inzendingen zijn me lief, die van de heerlijkste salades, de mooiste foto’s of die van mensen met een aanvankelijke Aziatische-keuken-schroom. Die van een eigen creatie, Japans, Thais of Indiaas, van toevallige voorbijgangers, vaste lezers of langswippende twitteraars. Maar er kan er maar eentje het stokje overnemen en dat is Cheukam van Joy of Food!


~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

DE OPDRACHT

De opdracht voor het Foodblog Event Augustus 2011 is:
Maak een Aziatische salade. Van een simpel bijgerechtje van zeewier, rauwkost of pickles tot bijvoorbeeld een Thaise salade met minstens twintig ingrediënten. Japans, Koreaans, Indonesisch of Vietnamees georiënteerd, met of zonder vlees, vis of tofu. Als het maar lekker is!

Criteria voor het Aziatische aspect zijn discutabel, ruziën over authenticiteit niet gezellig, dus laat ik het simpel houden: het moet een frisse, koude salade zijn (hoewel één warm ingrediënt, bijvoorbeeld net van de grill best mag) en minstens één element typisch Aziatisch. Een dressing met vissaus bijvoorbeeld of het gebruik van groene papaja of zo.

Het leukste zou zijn als je je waagt aan een recept of idee waar je allang een beetje tegenop kijkt, omdat het zoveel werk is of omdat het een beetje eng is. (Kwal!) Maar dat is enkel voor de bonuspunten.

Hoe doe je mee? Maak een foto van je saladecreatie, zet ‘m met bijbehorend recept op je eigen blog onder vermelding van “foodblogevent augustus 2011” en laat dat hieronder in de comments weten. Heb je geen eigen blog, stuur je foto en recept dan naar mij, dan zet ik het online. Ik ben van plan de inzendingen (hopelijk is niet iedereen op vakantie) hieronder in dit topic toe te voegen, niet pas bij sluiting op 30 augustus in een nieuw topic. Dus hou het in de gaten!

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

DE INZENDINGEN
in chronologische volgorde

Aziatische Glasnoodle Salade van Kasia Vermaire

1. Aziatische Glasnoodle-salade à la Kasia

De eerste inzending is van Kasia Vermaire, health coach, food inspirator en Nederlands eerste vrouwelijke thee-sommelier. Een frisse, zomerse salade met glasnoodles, kip, mango, avocado, kokosnoot en nog 22 andere ingrediënten. Ze serveert daarbij een heerlijke ijsthee van oolong en pandanblad.
Klik hier voor het volledige recept van Kasia.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Gekruide lamsspiesjes op Aziatische salade van Mr Ooijer

2. Mister Oooijer’s gekruide lamsspiesjes op Aziatische salade

Deze salade werd gemaakt door Mister Ooijer, van het foodblog Mr Ooijer blogt. Lamshaasjes worden gemarineerd met o.a. venkel en komijn en daarna kort gegrilld. Daarbij een gemengde salade van o.a. taugé, radijsjes, tuinkers met een citrus-dressing.
Klik hier voor het volledige recept van Mister Ooijer.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Sa;ade

3. Elisabeth’s pittige Aziatische salade

Deze salade werd gemaakt door Elisabeth. Gemengde sla met o.a. paksoi, komkommer en paprika, kipfiletreepjes in kokosmelk en zoete chilisaus , cashewnoten geroosterd in vijfkruidenpoeder en opgeleukt met granaatappelzaadjes.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Gado Gado van Wouter van Mout & Peper

4. Wouter’s gado gado

Deze Indonesische klassieker werd gemaakt door francofiele, bierliefhebbende tukker Wouter van foodblog Mout en Peper. Knapperige groenten als witte kool, wortel, boontjes en taugé, wat hardgekookte eitjes, kroepoek en gefrituurde uitjes en natuurlijk een eigengemaakte pindasaus.
Klik hier voor het volledige recept van Wouter.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Kreeftsalade met mango en krabsaus van Mr Ooijer

5. Mister Ooijer n° 2: Thaise kreeftsalade met mango en krabsaus

Mister Ooijer van Mr Ooijer blogt maakte dit weekend gewoon nòg een Aziatische salade. En wat voor een! Hij scoorde een Oosterscheldekreeft op de markt en maakte daar een superspannende fusionsaus bij van schuimige Hollandaise met krab. Geserveerd op een gemengde salade met radijs, mango, bleekselderij en taugé. En verse koriander & Thaise basilicum.
Klik hier voor het volledige recept van Mister Ooijer.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


 Aziatische salade met garnalentoastjes  van Grabriella

6. Aziatische salade met garnalentoastjes van Gabriella

Gabriella van Gabriella’s Keuken, bekend van de prachtige taarten, koekjes en gebakjes die ze maakt en verkoopt op Gabriella’s Taartenatelier improviseerde deze salade met Oosterse garnalentoast. Die Kantonese toast kende ik alleen gefrituurd, maar Gabriella maakt ‘m onder de grill.
Klik hier voor het volledige recept van Grabriella.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Salade met garnalen, krab en Oosterse dressing van Vongole

7. Salade met garnalen en krab van Vongole

Deze inzending is van Willem aka Vongole van de website/kookclub GreVe, een stel vrienden dat één keer per maand een door hunzelf uitgezocht en samengesteld menu bereidt. De receptuur (meestal culinaire hoogstandjes) halen ze uit diverse kookboeken/bladen/sites. Op de website lees/zie je eerst de uitgekozen recepten en daarna wat zij ervan gebakken hebben en welke wijn ze erbij dronken.

Voor dit foodblogevent werd het een zelf ontworpen salade van garnalen en krab met botersla-harten, flinterdunne venkel, komkommerspiraaltjes en een Oosterse dressing met o.a. sojasaus, vissaus, palmsuiker en steranijs, gegarneerd met sesamzaadjes met wasabilaagje.
Klik hier voor het volledige recept van Willem.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Frisse acar van Miss B.

8. Homemade acar van Miss B. uit Vlaanderen

Miss B. is geboren en getogen in Singapore maar woont tegenwoordig in Vlaanderen alwaar ze haar eet- en kookervaringen deelt op haar blog Everybody Eats Well in Flanders. In Nederland kent iedereen de kant-en-klare atjar tjampoer van Conimex, maar zelfgemaakte acar (nieuwe spelling) is natuurlijk veel leuker en lekkerder bovendien.

Eerst maakt ze een boemboe van verse en gedroogde chilipepers, sjalotjes, knoflook, koenjit, trassi, kemiri noten, laos en gember. Die bakt ze even geurig voor ze er het zoetzure vocht bijdoet. Eenmaal afgekoeld gaan daarin geblancheerde komkommer, kool en wortel. Sesamzaadjes en pinda’s voor de crunch.
Klik hier voor het volledige recept van Miss B.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Johanna's Salade van Groene Bonen

9. Johanna’s Salade van Groene Bonen

Johanna uit Utrecht houdt naast wandelen en fietsen ook van koken en deelt haar recepten op haar blog De Keuken van Johanna. Voor het foodblogevent maakte ze een lekkere Thaise salade van kousenband die waarschijnlijk goed past bij heel veel Aziatische hoofdgerechten.

Geblancheerde kousenband (sperziebonen, snijbonen of goabonen kan ook) en sjalotjes met een dressing van kokosmelk, vissaus, limoensap, suiker en chilipeper, gegarneerd met pinda en geraspte kokos.
Klik hier voor het volledige recept van Johanna.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Thaise salade Yam Nua van Yannah

10. Yannah’s favoriete Thaise biefstuksalade (Yam Nua)

Yannah van koken.blogspot.com, een receptenblog dat ze samen met Renate en in minder mate Nico D. al bijna 10 jaar voorziet van recepten stuurde haar favoriete Thaise salade in.

Gemengde sla met komkommer, tomaat, uitje enzo krijgt een Thais jasje met een friszure, pittige, zoete dressing/jus van vissaus, limoensap, ketjap, gembersiroop, zoete chilisaus. Plakjes biefstuk niet vergeten en verse chilipeper naar smaak.
Klik hier voor het volledige recept van Yannah

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


11. Thaise salade met rundvlees, limoen en tomaat van Sas Kookt!
(zonder foto)

Saskia is van Sas Kookt!, een verzamelblog voor alles wat met lekker eten te maken heeft en daarbij geheel glutenvrij is.

Ook Saskia stuurde haar favoriete Thaise salade in, niet met biefstuk maar met gehakt. Ook typisch Thais. Dat gehakt kan van elk beest (ik vind kip het lekkerst), maar Saskia gebruikt rundergehakt. Rul gebakken met gember, citroengras en chilivlokken. Sausje van vissaus, limoensap en suiker. Lekker veel koriander, (Thaise) basilicum en lente-ui en dat gemengd met rijstnoedels.
Klik hier voor het volledige recept van Sas.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


12. Joy of Food: Salade van Eend en Lychee

Cheukam heeft met haar Chinese roots een natuurlijke passie voor eten en koken. Op de website Joy of Food deelt ze haar recepten uit de Zuid-Oost Aziatische keukens, maar je kunt haar ook inhuren om thuis bij je te komen koken of een workshop te verzorgen.

Deze bijzonder salade is gebaseerd op een eetherinnering uit Thailand: liefst verse lychees met plakjes rosé gebakken eendenborst, gemarineerd in o.a. sojasaus en 5-spice, op een gemengde, groene salade met een zoetzure dressing op basis van pruimensaus, donkere rijstazijn, sojasaus en palmsuiker. Garneren met lente-ui, koriander, pinda en sesamzaadjes.
Klik hier voor het volledige recept van Cheukam.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

13. Daisy’s Salade met een Aziatisch tintje

Daisy uit Belgisch Limburg zette in 20144 haar eerste schreden in de foodblogwereld met haar blog foodbysweettflower.blogspot.com. Speciaal voor het foodblogevent van deze maand maakte ze een salade met kipsaté en pindasaus. Ze marineerde de kip in ketjap en sesamolie en maakte een pindasaus van pindakaas, kokosmelk, citroensap en ketjap. Geraspte kokos, gebakken uitjes, sesamzaadjes en pistachenootjes maken het helemaal af.
Naschrift 2014: het blog en daarmee het recept en de foto zijn jammer genoeg niet meer beschikbaar.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


14. Femke’s Mangosalade met garnalen

Smaakmaakster Femke startte halverwege 2011 het blog smaakmaakster.nl met een culinaire “dit-jaar-te-doen-lijst” van 30 items. Van een redelijk simpel uit te voeren “zelf mayonaise maken” tot een iets ingewikkelder “zelf een vis vangen, fileren en bereiden”. En op nummer 11 staat, jawel, “meedoen met een foodblog event”!
Een zomers salade van veldsla, mango, lente-ui, koriander en munt met een simpele dressing van limoensap, suiker en een chilipepertje, daar bovenop gebakken komijn & paprika garnalen.
Naschrift 2014: Jammer genoeg is Femke met haar blog gestopt en is de foto en het recept niet meer online beschikbaar.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Vietnamese garnalensalade van de Ruijsbroekjes

15. Vietnamese garnalensalade van de Ruijsbroekjes

De Ruijsbroekjes van het gelijknamig blog lopen alweer een hele tijd mee in foodblogland. Altijd lekker eten daar in de grote stad, met gerechten uit zo’n beetje alle windstreken, dus voor een Aziatische salade draaien zij hun hand niet om.

Deze keer een rijstnoodlesalade met garnalen, komkommer, rode ui, chilipeper, verse koriander en munt, een friszure dressing van limoen, suiker en vissaus, gegarneerd met met pinda’s en homemade gefrituurde uitjes.
Klik hier voor het volledige recept van de Ruijsbroekjes

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


René's salade met garnalen in chili-oliesaus

16. René’s salade met garnalen in rode-oliesaus

Hardcore Aziatische-ingredienten-volger René a.k.a. Damten op twitter deelde zijn kookkunsten al regelmatig via twitpic maar is nu een heus echt eigen foodblog begonnen: Reutel.nl. Hoera!

Met als eerste bijdrage een salade van (afgekoelde) in knoflook gebakken garnalen, aangemaakt met een sausje van chili-olie met stukjes, sojasaus, chinkiang azijn en een beetje suiker. Dat serveert hij op een simpele, groene salade of bijv wat lauwwarme, gestoomde Shanghai bok choy.
Klik hier voor het volledige recept op Reutel.nl.

*new* of klik hier voor de verbeterde versie van het recept! *new* (16½!)

René's verbeterde salade met garnalen in chili-oliesaus

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Oosterse salade met kip en zoetzure mangosaus van Marsepein

17. Marsepein’s Oosterse salade met kip en zoetzure mangosaus

Chef Mama heeft zich als taak gesteld om haar drie (!) peuters te leren wat echt voedsel is en wat er uit de fabriek komt. Haar beslommeringen kun je volgen op het blog Marsepein. Met van die kleine mormels ligt Aziatisch eten niet echt voor de hand, maar deze door haarzelf verzonnen salade ging er toch vlot in.

Gepocheerde kipfilet met frisse stukjes komkommer en een zoetzure gladde saus van mango, gegrillde paprika, sinaasappelsap, sambal, azijn en knoflook. Gegarneerd met verse koriander of (Thaise) basilicum.
Klik hier voor het volledige recept van Marsepein.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Boudewijn's Salade van Cherry Tomaatjes, zijdentofu en Thaise basilicum

18. Salade van cherry tomaatjes en zijdentofu door Boudewijn

Boudewijn a.k.a. Meester Kwel uit Tilburg kan bij mij niet stuk. Niet alleen omdat ik het zo leuk vind dat hij veel recepten die ik post uitprobeert, maar ook omdat ik zijn fotoverslagen van etentjes bij bijvoorbeeld The Fat Duck of Kokotxa graag zie. Zeker nu ik zelf steeds minder vaak zo uitgebreid uit eten ga. Boudewijn maakte de supersimpele maar alom bejubelde Momofuku cherrytomatensalade en omdat hij geen blog heeft volgt hier het recept:

De tomaatjes
Neem pak ‘m beet 300 gram cherry tomaatjes, meerdere kleuren is het leukst, als ze maar barstensvol smaak zitten. Klein kruisje aan de onderkant kerven, 10 seconden in kokend water, 10 minuten in ijswater, daarna ontvellen en een paar doormidden snijden.

De dressing
4 el (60ml) neutrale olie (zoals druivenpitolie of arachide olie)
2 el (30ml) sherry azijn
1/2 el usukuchi (Japanse lichte sojasaus)
1/2 tl sesamolie

De Tofu
Een pakje zijdentofu of verse extra zachte tofu als je die kunt vinden, maar onder geen beding de stevige tofu. Dat is echt niet lekker. Chang snijdt de tofu eerst horizontaal in plakken en steekt er dan rondjes uit (Boudewijn ook trouwens), maar voor de smaak maakt het niks uit.

De Garnering
Wat in dunne reepjes gesneden groene shiso, hoewel Boudewijn Thaise basilicum gebruikt en ik geloof dat ook veel lekkerder is.

Assemblage
Tofu op een diep bord, beetje zeezout erover. Tomaatjes en dressing in een kom goed mengen, dan tomaatjes op de tofu leggen. Beetje zeezout en grofgemalen peper, daarop de shiso of basilicum.

PS. Dat vergat ik nog helemaal te zeggen, bofkont Boudewijn heeft er gewoon gegeten, daar bij Momofuku Ko in New York! Op kerstavond was er zomaar plaats. Tegenwoordig zijn ze gesloten op kerstavond.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Paul Bom's Black Bean Soba met parels van matcha thee

19. Bom’s Black Bean Soba met teriyaki en parels van matcha

Deze inzending is van chef-kok Paul Bom, winkelchef bij de Vegetarische Slager in Den Haag. Gemaakt met vegetarische teriyaki die zelfs door drie van de grootste chefs uit Spanje (Ferran Adria, Andoni Aduriz en Joan Roca) niet van echte kip te onderscheiden was.

Zijn voorliefde voor de Japanse keuken is onmiskenbaar in deze salade van soba noodles met een dressing van zwarte boontjes, enoki paddenstoeltjes, groene aspergepunten, jonge sojaboontjes (edamame), waterkastanje en last but not least de intrigerende matcha parels.
Klik hier voor het volledige recept van Paul Bom.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Maaike's Vietnamese salade met garnalen, mango en groene papaya

20. Maaike’s Vietnamese salade met garnalen, mango en papaya

Maaike van Kessel van het gelijknamige foodblog Maaike van Kessel blogt alweer ruim 4 jaar over de dingen die ze kookt. Dat levert een indrukwekkende lijst vaak niet al te ingewikkelde (she has a life!) recepten op. Maar dan wel echt homemade, zonder pakjes en fratsen.

Voor dit event maakte ze een Vietnamese salade van garnalen op onrijpe mango, groene papaja, wortel en komkommer met een geïmproviseerde dressing van sojasaus en appelbalsamico (wegens gebrek aan tamarinde), gegarneerd met verse koriander, gefrituurde uitjes en geroosterde pinda’s.
Klik hier voor het volledige recept van Maaike

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Karl's gemarineerde kwalreepjes, kippenklauwen en eendentongen

21. Karl’s gemarineerde kwal met kippenvoetjes & eendentongetjes

Karl is mijn absolute held op het gebied van het trendy “Nose to Tail Eating”, al zijn zijn gerechten niet zozeer hip als wel traditioneel Chinees. Wat te denken van kippentenen gestoofd in donkere sojasaus, varkenspootjes in zwarte zoete rijstazijn, varkensingewanden met ingemaakte rettich, kippenmaagjes & hartjes in 5-spice bouillon of gestold varkensbloed met lente-uitjes?

Voor dit foodblogevent maakte Karl bovenstaande creatie: kwalreepjes (gemarineerd in sojasaus, sesamolie, oestersaus, suiker en X.O.-saus) met in kippenbouillon gepocheerde kippenvoetjes en eendentongetjes. De kwal komt niet kant-en-klaar uit een pakje maar uit de koeling van Sin Wah en is nog best bewerkelijk. Een frisse salade kan ik het niet helemaal noemen, maar 10 punten voor de typisch Aziatische ingrediënten. ;-)
Klik hier voor het volledige recept van Karl.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Joy of Food: Bun Tom Heo Nuong

22. Joy of Food: Bun Tom Heo Nuong
Noedels met gegrilde garnalen en nuoc cham

Omdat ze zo dol is op Aziatische salades stuurt Cheukam van website Joy of Food gewoon nog een salade in. En misschien niet eens haar laatste ook! Een typisch Vietnamese salade, dit keer. Eenpansgerecht klinkt een beetje raar in dit verband, maar door toevoeging van koude noodles ben je wel in 1x klaar voor lunch of diner.

Gegrillde, in vissaus gemarineerde garnalen op een salade van rice noodles, gemengde sla met bergen verse kruiden als koriander, Mexicaanse koriander, Thaise basilicum, munt, bosui en/of platte peterselie. Beetje rode ui, taugé, wortel, komkommer en pinda’s voor de crunch en een Nuoc Cham dressing van vissaus, palmsuiker en limoensap.
Klik hier voor het volledige recept van Cheukam.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Laura's Vietnamese rijstrolletjes

23. Aziatische salade á la Laura

Duizendpoot Laura Vermeer vertaalt op het moment een tv-serie over een culinaire rondreis door Azië (gaaf!), woonde jaren in Maleisië (nog gaver!) en deed mee met de eerste serie van Topchef (ook leuk). Genoeg reden om haar te porren om mee te doen met het foodblogevent van deze maand. En met succes. Maar Laura heeft geen blog, daarom staat het recept hieronder:

Vegetarische Vietnamese Rijstrolletjes
voor 4 personen

8 rijstvellen
50g mihoen (rijstvermicelli)
100g wortel (julienne)
100g rauwe biet (julienne)
1 mango (fijne reepjes)
sla
tuinkers
citroen
sesamolie
chilisaus

Bereid de mihoen volgens aanwijzing op de verpakking en spoel koud af. Week de rijstvellen tot ze zacht zijn, in koud/lauw water, één voor één.
Smeer de rijstvellen met een kwastje dun in met chilisaus en beleg ze met de groenten en de mihoen. Besprenkel met sesamolie en wat citroensap. Rol de vellen op en serveer met extra sesamolie en zoete chilisaus. Maak telkens één rolletje, als je de rijstvellen te lang laat liggen worden ze kleverig en daardoor lastiger op te rollen.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Pauline's Thaise Salade met Gamba's

24. Pauline’s Thaise Salade met Gamba’s

Pauline van foodblog Uit Pauline’s Keuken is al van kinds af aan gepassioneerd met koken bezig. Eerst met de koekjesrecepten van oma, daarna de hotelschool en in 2010 startte ze haar blog.

Met al dat bakken ligt een Aziatische salade niet voor de hand, maar na wat aanmoediging toch trok ze de stoute schoenen aan en maakte deze salade van gemarineerde gamba’s op een salade van koude rijstnoedels, little gems, paprika, mango en sugarsnaps met een dressing van sojasaus, honing, vissaus en lekker veel limoen.
Klik hier voor het volledige recept van Pauline.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Robin's koude tofusalade met gezouten eendeneieren

25. Robin’s koude zijdentofu salade met gezouten eendeneieren.

Nou was ik als host eigenlijk niet van plan om zelf een salade in te zenden, maar ik denk dat het wel leuk is als er in deze lijst met heerlijke Aziatische Salades gewoon nog eentje met silken tofu bij staat. En ik ben de baas, dus ik doe ’t gewoon. ;-)

Het is echt heel simpel: koude silken tofu (of de extra zachte, verse tofu) met daarover de gekookte eierdooiers van gezouten eendeneieren, een dressing van Chinkiang rijstazijn, sojasaus, sesamolie, suiker, snufje peper en wat fijngehakte knoflook en gember. En niet te vergeten royaal koriander en lente-ui. Supersimpel en superlekker. Echt!
Klik hier voor het volledige recept van Robin.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Junglefrog's Indiase salade Chana Chat

26. Junglefrog’s Indiase salade: Chana Chat

Simone van de Berg (a.k.a. Junglefrog) is freelance fotograaf met een passie voor culinaire fotografie.

Voor het foodblogevent maakte ze een Indiase, vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, kerstomaatjes en granaatappelzaadjes met sjalot, gember, chilipoeder, eigengemaakte garam masala, hazelnootolie en citroensap. En daarbij nog griekse yoghurt, papadums en verse koriander.
Klik hier voor het volledige recept van Simone.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


27. Aziatische Salade van MaaNtje
(zonder foto)

MaaNtje van het blog Full Maan schrijft over dingen waarmee ze bezig is. En soms is dat dus eten. Net terug van vakantie stuurt ze een Aziatisch getinte salade in van met ketjap en oestersaus gewokte biefstukreepjes met lente-ui en perzikschijfjes op een wat gemengde salade met sugar snaps, gegarneerd met wat verse chilipeper (ze raadt zelfs Mdm Jeanettes aan, dat zou ik niet durven! ;-) en sesamzaadjes.
Klik hier voor het volledige recept van MaaNtje.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Vegatopia's Chinese Komkommer Salade

28. Tertia’s Chinese komkommersalade met sinaasappelzest
(Liang Ban Huang Gua / 涼拌黃瓜)

Tertia is lid van de culiredactie van website Vegatopia, een website met relaxte vegetariërs zonder zendingsdrang. Ze zitten ook op twitter (@Vegatopia) en je herkent Tertia dan aan de [T] op het einde van de berichtjes. Tertia reist zo vaak ze kan (en dat is vaak!) de wereld over en zo at ze bovenstaande salade in Shanghai.

Komkommer (het liefst natuurlijk een smaakvolle, stevige Aziatische komkommer als je die kunt vinden, ik kom ze nooit tegen) wordt eerst even met wat zout weggezet om er vocht aan te onttrekken en daarna ingelegd in een zoetzuur sausje van sojasaus, Chinkiang rijstazijn, verse gember, sinaasappelsap en sinaasappelrasp, suiker, zout en een vers rood pepertje.
Klik hier voor het volledige recept van Tertia.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Caroline's Vietnamese slapakketjes

29. Caroline’s Vietnamese slapakketjes

Caroline Brouwer van Caroline’s Blog is al jaren met koken en bakken bezig en is tegenwoordig vooral geïnteresseerd in nieuwe recepten uit andere landen. Het liefst niet al te ingewikkeld of bewerkelijk. Sinds een jaar zet ze haar recepten online zodat anderen er ook van kunnen genieten.

Voor dit gezellige doe-het-zelf-gerechtje vult iedereen voor zichzelf een slablaadje met glasnoodles, zoetzuur van wortel, taugé, komkommer en wat verse kruiden zoals koriander, munt en heilige basilicum. Dan rol je het tot een pakketje en doopt het in een dipsaus van limoen, vissaus, suiker, chilipeper en knoflook.
Klik hier voor het volledige recept van Caroline.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Claudia's knapperige salade met Aziatische dressing

30. Claudia’s knapperige salade met Aziatische dressing

Al doet Claudia van Claudia’s Kitchen Creations nu voor het eerst mee met een foodblogevent, ze loopt alweer bijna 3 jaar mee in de foodblogwereld. Recepten uit alle windstreken, handig geïndexeerd met foto, dat is nog eens overzichtelijk!

Voor dit foodblogevent maakte ze een salade uit “Rick Stein ontdekt de Oriënt”. Lekkere, knapperige groenten als sperzieboontjes, paprika en taugé met een dressing van olie, limoen, suiker en beetje trassi. Rood pepertje voor kleur en pit, geraspte kokos voor de zoete crunch.
Klik hier voor het volledige recept van Claudia.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Tanja's Kleverige Kip met frisse mangosalade

31. Tanja’s kleverige Thaise kip met mangosalade

Tanja’s blog heet Aan Tafel met Tanja en eigenlijk is het een echt foodblog in traditionele zin. Ze deelt niet alleen recepten, maar ook nieuwtjes, klaagt even lekker dat de te dure Coeur De Boeuf tomaten van de zogenaamde groentenjuwelier naar niks smaakten, vertelt waar ze uit eten ging of wat ze van nieuw uitgekomen kookboeken vindt.

Ontbeende kippenbouten bakt ze eerst op het vel knapperig & gaar om ze daarna te glaceren met een ingedikt sausje van vissaus, bruine basterd, limoensap, gember en een rood pepertje. Daarbij een mangosalade van rijpe mango, sjalot, chilipeper en wat koriander & munt met daarover een dressing van limoensap, vissaus en suiker. Gegarneerd met krokante sjalotjes.
Klik hier voor het volledige recept van Tanja.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Soba salade met geroosterde wortel en mango

32. Klary’s soba salade met geroosterde wortel en mango

Culinair journalist Klary Koopmans, oa bekend van de kookrubriek in nrcnext.nl lijkt altijd bezig met eten & koken. Het liefst met stevige kost, geen liflafjes: goed gevulde soepen, hartige baksels, kruidige stoofpotten en voor mij is ze de koningin van de Granen & Peulvruchten. Vaak met nieuwe, spannende combinaties van ingrediënten uit verschillende keukens. Zo maakte ze eerder indruk met haar sobanoedels met boerenkool(!), speciaal voor het foodblogevent liet ze zich inspireren door Ottolenghi.

Goudbruin geroosterde wortelreepjes met chilivlokken, mango met limoensap, gebakken oesterzwammen, gemengd met soba noodles en een dressing van ongezoete zwarte rijstazijn, palmsuiker, sojasaus en sesamolie. Gegarneerd met koriander, basilicum en geroosterde sesamzaadjes.
Klik hier voor het volledige recept van Klary.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Silke's gevulde little gem

33. Silke’s gevulde little gem

De 24-jarige Silke komt uit Antwerpen, houdt van koken, op restaurant gaan, geld uitgeven aan kookmagazines, snuisteren in kookshops en dromen over de lotto. Op haar blog Silke’s Kookhoekje deelt ze haar receptjes zodat familie, vrienden en collega’s er naar hartelust in kunnen grasduinen.

Voor het foodblogevent vult ze blaadjes little gem met rul gebakken gehakt dat op smaak is gebracht met knoflook, sambal, suiker, sesamolie, vissaus, vijfkruidenpoeder en serehpoeder. Ze bakt ook nog wat paprika en erwtjes mee. Garneert met lente-ui en serveert met wilde rijst en eigengemaakte pindasaus.
Klik hier voor het volledige recept van Silke.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Joy of Food's Thaise salade Larb Gai

34. Joy of Food: Larb Gai

Cheukam van Joy of Food stuurde eerder al haar Salade met Eendenborst en Lychee en haar Rijstnoedelsalade met garnalen in en deelt nu zelfs een derde, wederom authentiek Thaise salade met ons! The more the merrier.

Geroerkookte fijngehakte kip of geroerbakte blokjes paddenstoel worden warm gemengd met chilivlokken, chilipeper, zelfgemaakt rijstpoeder, vissaus, sojasaus, limoensap, sjalot en knoflook. Later komt daar nog koriander, lente-ui, munt en eventueel wat komkommer en pinda bij. Dit mengsel schep je in slablaadjes en eet je uit het vuistje.
Klik hier voor het volledige recept van Cheukam.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Corrine's Aziatische salade met op thee gerookte eendenborstfilet

35. Corrine’s salade met op thee gerookte eendenborstfilet

Corrine is de Tastykok van website Tasty Koken.nl, een prachtige website met mooie, stijlvolle gerechten, dito foto’s en begeleidende wijnadviezen. De foodblogeventopdracht van deze maand is aan haar wel besteed, want Corrine gebruikt naast verse, biologische seizoensproducten, duurzame vis en scharrelvlees verrassend vaak ook mooie, Aziatische ingrediënten.

Deze keer gaf ze de klassieke Venkel & Sinaasappel salade een Aziatische make-over: flinterdun gesneden venkel krijgt een marinade van mineola-sap met sojasaus, sesamolie, geraspte gember, knoflook, djeroek poeroet, chilivlokken en goela djawa. Daarbij dunne plakjes huisgerookte eendenborst met de helft van hetzelfde, maar nu opgewarmde en gebonden sausje. Garneren met twee korianderblaadjes, sesamzaadjes en rode ui.
Klik hier voor het volledige recept op TastyKoken.nl.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Paul's Vietnamese kipsalade

36. Paul’s Vietnamese kipsalade

Paul van Kralings Kroken (let op de r, ’t is een samenvoeging van koken en roken) blogt niet veel, maar als ie blogt is het de moeite waard: Rock ‘n’ Roll Food met zijn Weber en zelfgebouwde rookkast, over hammen, spek en worst. Grote kippen maakt ie klaar, waar je met zijn tweeën drie keer van kunt eten!

Sliertjes overgebleven kippenvlees in een salade van Chinese kool, taugé, sjalot en wortel met een dressing van vissaus, limoensap, rijstazijn, honing, knoflook, chilipeper en gegarneerd met lekker veel verse koriander, munt, Thaise basilicum en gehakte pinda.
Klik hier voor het volledige recept van Paul.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

… en voor wie ‘m gemist heeft:
16½. Rene’s verbeterde Salade met garnalen in rode-oliesaus! ;-)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


Reacties

Aziatische Salades (Foodblogevent Roundup) — 100 reacties

  1. Ik zit nog niet zo lang in de foodblogwereld. Enkele dagen geleden kwam ik het ‘foodblogevent’ tegen. Ik was benieuwd naar het volgend thema dan kon ik eens proberen mee te doen.
    Maar nu schrik ik! Ik heb noppes kennis van de Aziatische keuken. Ik zal eens moeten zoeken op het internet…
    Veel succes iedereen! :)

  2. leuk initiatief! jammer dat ik er geen tijd voor heb de komende tijd… :(

    maar nu het onderwerp toch “Oosterse salades” is: weet iemand hoe de koude salade wordt genoemd die bestaat uit flinterdunne draadjes felrood rundvlees, zoetig, met chilipeper erdoor?? Ni Hao in Groningen heeft het weleens geserveerd, maar na 1,5 uur zoeken met de raarste zoektermen kon de naam nog niet vinden!

  3. Leuk, zoveel enthousiaste reacties. Ik ben echt benieuwd naar de inzendingen.

    @Daisy. Niet schrikken! Aziatisch is je misschien wat onbekend, maar moeilijk hoeft het niet te zijn hoor. En je hebt nog even om iets lekkers te bedenken. ;-)

    @Sara. Jammer dat je niet mee kan doen. Die salade van je doet bij mij geen belletje rinkelen. Een salade van alleen maar vlees? Huh? Zou het abon sapi oftewel apenhaar kunnen zijn? Zoiets? Of toch dikker?

    @Sietske. Ja, die Thai zijn echt meester in het maken van salades. Als er ergens in een kookprogramma weer eens geroepen wordt “less is more” dan roep ik altijd terug “moet je eens naar Thailand gaan!”. ;-)

  4. Vorige maand heb ik niet meegedaan. Had er geen tijd voor en in mijn papieren magazine had ik al iets gerookt in staan. Dat ga ik dan niet op mijn blog plaatsen dat zou niet eerlijk zijn ten opzichte van de kopers van het magazine.
    Daarbij, ik hou niet zo van roken, althans niet om vaak te eten.

    Maar dit vind ik wel een uitdaging. Maar kwal, ooit in 1993 heb ik bij de Koreaan eens kwal gegeten. Het mondgevoel was gelatinepudding. Edoch het was te heet om het te kunnen eten. Mijn keuken is het niet. Daarentegen maak ik zelf wel iets Aziatisch op onze eigen hittebestendigheid. Dat dan weer wel.

    Ennieuwee, iets voor het weekend, bij mosselen of grote garnalen.

    groetjes,
    Elisabeth

  5. @Elisabeth. Ik ben benieuwd! Seafood in een Aziatische salade, dat klinkt veelbelovend.

    @Silke. Leuk! Je bent Belgische he? Daar is Aziatisch eten weer heel anders de cultuur ingeslopen dan in Nederland of Duitsland of waar dan ook. Ben benieuwd of dat aan jouw inzending te zien zal zijn.

    @Cheukam. Mijn lief vroeg meteen al “waarom eten wij nooit eend met lychee?!”. Ha, dus dat staat hier binnenkort op tafel. En van mij mag je best meerdere recepten inzenden. Hoe meer salades bij elkaar hoe leuker, toch?

  6. Sorry, geen garnalen. Heb gisteren mosselen gegeten en om nou vandaag weer garnalen te eten, dat zou iets teveel van het goede zijn. Voedingstechnisch dan, niet wat ik zou lusten. Maar de gezondheid staat ook wel voorop bij mij. Meestal ;-)

    Ik vond het een leuke uitdaging, hopelijk maak ik veel lezers van mijn blog er blij mee.

    Groetjes en eet smakelijk!
    Elisabeth

  7. Beste Elisabeth,
    Wat U zojuist heeft geschreven begrijp ik niet helemaal, n.l.
    Twee maal achter elkaar uit de zee eten vind U voedingstechnisch niet juist, Uw gezondheid staat voor op.
    Daar begrijp ik helemaal niets van. Er zijn hele volksstammen
    die bijna uitsluitend op de zee aangewezen zijn als voedselbron
    “Japanners” en U vindt dan dat zij ongezond leven?
    U vind ook dat u van heet eten koorts krijgt.
    Dat is voor mij geheel nieuw, want het is bekend dat vele soorten pepers de koorts juist bestrijd. Dus juist heet eten.
    Maar mogelijk kunt U het e.e.a. nog toelichten?
    Ik hoor graag daar over.

  8. @MrOoijer. Cool! Die saus moet ik echt eens proberen. Schuimige Hollandaise, ik had er nog nooit van gehoord.

    @Ed. Zeg, Ed. Waar blijft jouw salade?

  9. Hallo allemaal,
    Ik zal vandaag mijn recept uitwerken. Ik heb een vraag over de kreeftsalade met krabsaus. Er is toch geen Oosterscheldekreeft gebruikt? Dit seizoen loopt tot 15 juli. Bovendien zijn rauwe Oosterscheldekreeften bijna zwart en niet rood zoals Canadese kreeften.
    Mijn inzending bevat toevallig ook kreeft en krab :). Robin heeft al een foto gezien.

  10. Oeps, het waren garnalen, geen kreeft. Dat was de volgende dag, maar was geen oosterse salade en kan ik dus niet gebruiken.

  11. @ Robin,
    ga je mij uitdagen? Nou, ik laat deze keer mijn beurt voorbij
    gaan.
    Ik ben nog te vermoeid van het maken van die Brabantse zure,
    zure zult. :-D

  12. @Ed, Ge mag best jij tegen mij zeggen. U hoeft niet persé, vermits U een Belg bent. Dan is het gewone spreektaal voor je.

    Aangezien ik niet zo vaak “pittig” eet, loopt mijn temperatuur er snel van op. Dat het temperatuur verlagend is, heb ik ook gehoord. Alleen bij mij werkt het niet zo.

    Ik had zaterdags mosselen gegeten en om zondags garnalen te eten, is voedingstechnisch niet aan te raden, dit met het oog op het cholesterolrijke karakter van deze producten. De ene dag schaal en schelpdier eten en de andere dag tonijn kan dan weer wel. ;-)

    Enne hele volksstammen roken hasj, daarom hoef ik dat toch ook niet te doen ;-)

  13. @Ed. Een keer zure zult maken en je bent voor de rest van de maand uitgeteld? Nee toch zeker? Daar trappen wij niet in.

    @Vongole & MrOoijer. Nu ben ik ook wel benieuwd naar die kreeft. Al betekent het natuurlijk niks dat het seizoen gesloten is, die beestjes zijn niet opeens op vakantie of zo.

  14. @Elisabeth,
    hasj roken is geen levensbehoefte, eten wel.
    Wel goed op koers blijven hoor Elisabeth. :-D

    @ Robin,
    weet je wel hoevéél zure zult het was? :-)

  15. @Vongole1 en Robin: de eerste foto is van al gekookte kreeft en daarom is-tie rood. Het was toch echt een Oosterscheldekreeft, bijna zwart. Toen ik ‘m afgelopen zaterdag kocht had ik mij niet gerealiseerd dat het officiële seizoen al over is. Er is dus kennelijk nog wat vangst (net als er nog wat verse asperges zijn een paar dagen na St. Jan). Misschien was hij daarom zo goedkoop: een beetje “illegaal”.

  16. Ed, zeik niet altijd zoveel… ga koken :-D
    Elisabeth, je moet niet met Ed in discussie…it takes ages :-P

    Helaas kan ik zelf niet meedoen ivm tijd (heb ook niet echt affiniteit met dit soort salades), maar ben benieuwd naar het volgende event!

  17. @ Ed: nee ik kan er niet tegen, maar kan er wel de humor van inzien ;) je bent vast een aardige vent!

    ik ben niet zuur, ik eet zó zout dat mijn vlees gepekeld is… een perenijsje is geen remedie vrees ik ;)

  18. @ Sara,

    dank je wel Sara.
    Ik ben blij dat je inplaats van dat perenijsje een borrel hebt
    genomen.
    Zie je wel dat alles ineens veel kleurrijker wordt?
    En zal ik je eens wat vertellen? Ik ga je zelfs aardig vinden!
    Voortaan dus niet meer op mij schelden hoor. :-))

  19. Je bent ruim op tijd, iedereen kan nog inzenden t/m 30 augustus!

    Leuke bijdrage, Bee. Toevallig vroeg iemand me laatst om een recept voor atjar. Kan ik ze mooi naar jou toesturen. ;-)

  20. Nog een tweedehandsje. Toe maar! ;-)
    Ik heb jullie erbij gezet, Yannah en Sas. Bedankt.

    Oh, zou Cheukam haar Eend & Lychee Salade van hierboven ook bedoeld hebben als inzending?
    Hm, ja dus. Was ze het eerst en staat ze er nu pas bij. Sorry!

  21. Ha Robin,

    Ik ben nog niet zo lang bezig met mijn site. Naast mijn recepten, heb ik 30 uitdagingen voor het komende jaar om zoveel mogelijk over eten en drinken te leren. Eén van de uitdagingen is het meedoen aan een foodlogevent. Nu past het thema van deze maand al zo goed bij mij, dat ik deze maand maar gelijk iets instuur : mangosalade.

    Wat een super initiatief, de events! Ik ga zeker nog een keer meedoen, leuk!

  22. Gaaf! Een heel nieuw foodblog erbij! Goed idee, want ik zie op twitter genoeg lekkers voorbij komen van jouw hand.

  23. En je vergeet de chilisaus te vermelden bij het sausje #hihi. Die garnalen en de sla zijn alleen maar een excuus om de chilisaus te eten :-)

  24. Jeeeeetje, je bent al de tweede die ik verkeerd koppel aan een flickr-account! Eng, niemand is wie ik denk dat ie is! Hahaha.
    Ik ga ’t weghalen. :-)

  25. Ik vind ‘m er prachtig uitzien en het lijkt me lekker ook. In China is het heel normaal om kip te pocheren, daar weet Oma Mientje alles van. ;-)

  26. Hé, je hebt het recept zelf overgetypt, bedankt! Zat er nog aan te denken wanner ik dat eens zou gaan doen…

  27. Leuk verwoord van je robin de kwal komt trouwens niet van cheung kong maar van sin wah.
    Ik ben bezig met een groot cantonese koud plateau met nog veel meer lekkers er op.

  28. Aha! Ik verander het meteen. Maar het is wel die gezouten kwal uit de koeling he? Niet zo’n zakje. Toch?

  29. Je houdt de spanning er wel in he, Pauline? ;-)

    Ik zet je salade er vanavond bij, Cheukam. Inderdaad niet veel salades uit Japan, maar zie je die van Paul Bom nu niet over het hoofd? Soba, enoki, matcha, edamame en teriyaki, lijkt me behoorlijk Japans!

  30. Mijn deelname voor augustus. Juli even overgeslagen aangezien ik op vakantie was en je mag een keer overslaan.
    Ik ben op reis geweest in China en heb daar heerlijke dingen gegeten, ook dingen die ik niet kende, slang hebben ze eens bereid voor me in een heerlijk prutje van groente soyasaus, het was erg lekker. Ook heb ik daar toen iets glibberigs gegeten, wit doorzichtig en iets uit zee..geen idee. Mss was het wel kwal..Het voelde heel glibberig en ik het er een deel van gegeten…

    HIerbij mijn deelname: http://fullmaan.punt.nl/?id=585075&r=1&tbl_archief=&

    Eetsmakelijk!!

  31. Kwal is ook chewy, niet echt taai, maar meer als erg stevige gummiebeertjes of zo. Ze hebben in China ook noodles die lijken op kwal, die zijn echt glibberig en minder chewy. Ook lekker.
    Ik zal je inzending er straks bijzetten.

    Maar even voor er verwarring ontstaat, deelnemen staat iedereen gewoon vrij. Of je nou een keer in het jaar meedoet of elke maand, alles “mag”.

  32. Inderdaad, long time no see! Wat heb je veel reacties, ook van foodbloggers die ik nog niet ken en hartstikke leuke blogs hebben. Echt weer inspirerend. Goed onderwerp ook, maar dat is jou wel toevertrouwd.

  33. Ik neem mezelf regelmatig voor om mee te doen met een foodblogevent en dan komt het er niet van en vergeet ik het weer, vandaar dat ik maar een beetje ben blijven porren hier en daar. ;-)
    Met het risico om te irritant pushy te zijn, maar ik ben wel blij met het resultaat. Ik vind het ook echt superleuk dat er zoveel mensen meedoen.

  34. Ja, leuk he, Daisy en Marsepein!?

    Bedankt Silke en dank je Cheukam, hoe meer recepten bij elkaar hoe beter. Ben benieuwd of er nog een eindspurtje komt vandaag en morgen. En of er nog arme bloggers (net als Mr. Ooijer) zijn die bij weblog.nl zitten en wat al dagen offline is (vandaar dat Mr.Ooijer’s foto een linkje is). Stel dat je al dagen een blogpost en foto klaar hebt liggen en je kunt het maar niet uploaden! Horror! :-)
    (Als dat trouwens echt zo is, dan kun je mij je foto en tekst mailen en doe ik net als het al wel online staat. Komt het later vast wel goed)

  35. Ja Robin, wat een fantastisch succes, al deze bijdragen aan het foodblogevent. Kennelijk schoot je in de roos met het onderwerp.

    Ik heb intussen duidelijk ontwenningsverschijnselen van het niet kunnen bloggen. Web streepje log wordt weblog, dat is al niet handig, maar ze hebben verder ook nog een paar blunders begaan in het conversie-proces. Afijn we wachten af, uiteindelijk zal het allemaal wel in orde komen.

    Ik had inderdaad nog een derde recept voor je klaar liggen, Robin, Kisir, de enige en echte Turkse salade (Tabbouleh in Libanon) . Het is een soort afgekoelde pilav van bulgur, op een mooie schaal opgediend, met allerlei stukjes tomaat, paprika(of peper, dat loopt door elkaar), komkommer, olijven en zo.

    Maar ach, lukt het niet morgen om het te plaatsen, dan komt ’t een andere keer.

  36. Wat vervelend Mr. Ooijer… Dat weblog eruit ligt is inderdaad flink balen.
    Ben blij dat ik mijn foodblog niet bij weblog gemaakt heb. Ik zou me gruwelijk vervelen. :) Mijn fotoblog is wel van weblog…. mijn geduld is dus haast op! Mijn klasblog heb ik al moeten verhuizen naar wordpress want ik kan niet wachten tot het laatste moment. 1 sept. begint de school! ;)

  37. Hoi Robin,
    Wat heb je veel inzendingen gekregen zeg!
    Kan het nog? Op de valreep mijn recept voor een simpele ‘Aziatische’ salade.
    groetjes, Corrine

  38. Ik was dan vaak toch te laat en moest dan lullen als brugman. ;-)
    Maar je staat erbij.

    En de ½e inzending van Damten ook. *grin*

  39. Dank voor je mooie stukje bij mijn inzending!
    Wie het recept maakt mag gerust meer dan twee korianderblaadjes over de salade strooien hoor! ;-)

  40. Over de valreep zul je bedoelen! ;-)
    Maar maakt niet uit hoor, ik zet ‘m er straks evengoed gewoon nog bij. Leuk.

  41. Cheukam: Gefeliciteerd! Lychees en eend, een heerlijke combinatie.
    Robin, jij gefeliciteerd met het organiseren van dit succesvolle foodblogevent! Ik ga eens rustig al die andere sites bekijken ter inspiratie.

  42. Pssssst, ze had er 3 ingestuurd, nr 12, 22 en 34! ;-)

    Bedankt Corrine, ik vond het echt leuk om te doen. En heb ook heel wat inspirerends voorbij zien komen. Die eend met lychee komt hier zeker nog op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *