RECEPTEN INDEX


alle recepten (aanklikbaar) op een rijtje:

GROENTEN

Groente (warm)
(Hollandse) asperges op Aziatische wijze
Aubergines boerenstijl (fish-fragrant eggplant)
Bloemkool op zijn Indiaas (roergebakken met groene chilipeper en gember)
Bloemkool, geroosterd (met vissaus vinaigrette)
Broccoli met zoete chilisaus, koriander en limoen
Chinese broccoli (gai-lan) met varkenshaas
Choy Sum met oestersaus
Drooggebakken sperzieboontjes
Dubbelgedopte sojaboontjes
Geroerbakte bloeiende bieslook met spek
Pak choi salade (warm)
Paprika met reepjes varkenshaas
Spinazie met sojasausje en sesamzaadjes
Spruitjes, geroosterd (met vissaus vinaigrette)
Spruitjes stamppot met Indische saucijzen

Salades
Aziatische Salades (inzendingen Foodblogevent augustus 2011)
Komkommersalade met lapsang souchong dressing
Taugé salade
Tijger salade

Kimchi
Buchu kimchi (van Chinese bieslook)
Daikon Kimchi (van rettich of knolraap)
Mat kimchi (van Chinese kool)
Kimchi pannenkoekjes

KLEINE GERECHTEN

Voor- en bijgerechten, lunch, dimsum enzo
Banh mi (Vietnamees stok-broodje)
Cha-om Omelet (Thaise omelet met acacia blad)
Dimsum dipsausjes
Enoki paddenstoelen uit de oven
Gestoofde shii-take met sojasaus
Gimbap (Koreaanse sushi rolletjes)
Hartige custart met garnalen en shiitake
Jiaozi (dumplings)
Kimchi pannenkoeken
Momofuku’s Pork Buns (broodje buikspek)
Oesters, gestoomd (met zwarte boontjes)
Okonomiyaki (Japanse, gevulde pannenkoek)
Pittig gehakt in gefrituurde tofusheets
Tofuvellen gevuld met garnalen
Turnip Cake (gestoomde rettich cake)
Wontons (gekookt)

Snacks en zoutjes
Chips van pijlkruidknolletjes
Inktvis snack (Koreaans)
Kennie kroepoek (aardappel wafelkussentjes)
Sambal goreng kering ketang (aardappel frietsticks)
Sev & Murukulu (Indiase “zoutjes”)
Tempeh Kering

Soep
Hete, zure soep (Chinese Hot & Sour Soup)
Laksa (Singapore laksa, pittige kokos noedelsoep)
Pompoensoep
Ramen (Noodle Soep)

VLEES, VIS EN VEGETARISCH

Kip & Gevogelte
Dronken Kip
Kip Korma (van pistache nootjes)
Kip in Meestersaus
Kip Kung Pao (geroerbakte kip met pinda’s)
Kip Tikka Masala
Koreaanse bbq Kip (“wrapped” in blaadje sla)
Theegerookte eend uit Sichuan (zhang cha ya)

Rundvlees
Aubergines boerenstijl (aubergines met gehakt)
Biefstuk met gebakken ui en kokos (India Style)
Mapo Tofu (tofu in pittige gehaktsaus)
Rendang (stoofvlees uit Indonesië)
Roodgekookt rundvlees uit Sichuan (stoofvlees)
Vietnamees runderstoofpotje (Thịt bò kho)
Yukhoe (Koreaanse steak tartare)

Varkensvlees
Aubergines boerenstijl (aubergines met varkensgehakt)
Babi Ketjap (Indonesisch, zoet varkensvlees)
Babi Pangang (geroosterd spek met babi pangang saus)
Char siu (Chinese babi pangang)
Chinese broccoli met varkenshaas
Momofuku’s buikspek
Reepjes varkenshaas met reepjes paprika

Lam
Curry Madras (Indiase curry van lam, rund of varken)
Lam met prei, boomoren en gele boontjes
Lamsbout (India Style)
Saté Kambing (saté van geit met ketjapsaus)

Curry
Curry Madras (Indiase curry van lam, rund of varken)
Kip Korma (van pistache nootjes)
Kip Tikka Masala
Rendang (stoofvlees uit Indonesië)
Roodgekookt rundvlees uit Sichuan (stoofvlees)
Vietnamees runderstoofpotje (Thịt bò kho)
Thaise curry’s op een rijtje (<= een overzichtje)
- groene curry
rode curry
gele curry
Penang currypasta
Massaman curry

Vis & seafood
Coquilles St Jacques (Gestoomd met sojasaus dressing)
Gestoomde vis (op Kantonese wijze) (dorade, zeebaars, tilapia, etc)
Inktvis, gegrilld met sojasaus dressing
Inktvis snack (Koreaans)
Momofuku’s Mosselen
Zalm met zwarte boontjes (gestoomd)

Tofu of ander vegetarisch
Burmese tofu (tofu gemaakt van kikkererwtenmeel)
Mapo Tofu
Paneer (of Panir, Indiase kaas)
Piendang telor (Indische eieren)
Silken Tofu Salade
Silken Tofu Salade met gezouten eendeneieren
Thee eieren (gemarmerde eieren)

RIJST, NOODLES ENZO

Aardappel
Garam Masala Aardappels

Noodles
Chow Mein (Chinese bami)
Japchae (Koreaanse “bami” van zoete aardappelnoedels)
Klimmende Mieren (glasnoedels met pittige gehaktsaus)
Laksa (Singapore laksa, pittige kokos noedelsoep)
Liang fen (koude noedels van mungbonenmeel)
Peking Style Noodles (met gehaktsaus en reepjes groenten)
Ramen (Noodle Soep)
Tteokbokki (Korean rice cakes in spicy sauce)
Yakisoba (Japanse bami)

Rijst
Nasi kuning (gele rijst)
Sushirijst koken (shari)
Tteokbokki (Korean rice cakes in spicy sauce)

HOMEMADE

Zelf maken (in plaats van kant-en-klaar kopen)
Chili Olie uit Sichuan
Dashi (Japanse basisbouillon)
Garam masala (Indiaas specerijenmengsel)
Gecarameliseerde walnoten
Gomashio (Japans sesamzout)
Ketjap manis
Kerriepoeder maken
Kokos vlokken / kokos rasp drogen in de oven
Oestersaus
Paneer (of Panir, Indiase kaas)
Rode Rijstwijn (uit Fuzhou)
Ssamjang (Koreaans sausje voor bij de wrap)
Seitan
Sichuanpeper-zout mengsel
Tofu (van gedroogde sojabonen)
Tofu puffs (van bevroren zijdentofu)
XO saus (van gedroogde garnelen, conpoy en ham)
Zijden tofu (mbv een tofukit)

ZOET

Zoet, toetjes, gebak en drank
Bananen Caramel IJs
Citroengras & Gember likeur
Doerian ijs (stinkvrucht ijs)
Groene thee ijs (matcha ijs)
Mango pudding
Walnoten, gecarameliseerd
Zuurzak ijs (guanabana ijs)

Reacties zijn gesloten.