RECEPTEN INDEX


alle recepten van Aziatische-ingredienten.nl (aanklikbaar) op een rijtje:

GROENTEN

Groente (warm)
(Hollandse) asperges op Aziatische wijze
Auberginebeignet (eggplant fritters)
Aubergines boerenstijl (fish-fragrant eggplant)
Aubergines gestoomd
Bleekselderij met gehakt
Bloemkool op zijn Indiaas (roergebakken met groene chilipeper en gember)
Bloemkool, geroosterd (met vissaus vinaigrette)
Broccoli met zoete chilisaus, koriander en limoen
Chinese broccoli (gai-lan) met varkenshaas
Choy Sum met oestersaus
Drooggebakken sperzieboontjes
Dubbelgedopte sojaboontjes
Geroerbakte bloeiende bieslook met spek
Masala Mais
Pak choi salade (warm)
Paprika met reepjes varkenshaas
Perkedel jajung (Indische maïskoekjes)
Pompoen (geroosterd) met spicy tomatensaus
Rode kool op Indiase wijze
Saag (Spinazie of andere groene bladgroente op Indiase wijze)
Spinazie met sojasausje en sesamzaadjes
Spruitjes, geroosterd (met vissaus vinaigrette)
Spruitjes stamppot met Indische saucijzen
Thaise salade van gegrillde paddenstoelen (Nam Pok)

Salades
Aziatische Salades (inzendingen Foodblogevent augustus 2011)
Komkommersalade met lapsang souchong dressing
Petjel (het pittige zusje van gado gado)
Pickle van rettich
Pomelo salade met garnalen en pinda
Roedjak manis (Indische fruitsalade)
Taugé salade
Thaise salade van gegrillde paddenstoelen (Nam Pok)
Tijger salade

Kimchi
Buchu kimchi (van Chinese bieslook)
Daikon Kimchi (van rettich of knolraap)
Mat kimchi (van Chinese kool)
Kimchi pannenkoekjes

KLEINE GERECHTEN

Voor- en bijgerechten, lunch, dimsum enzo
Aardappelkroketten met Indiase twist
Auberginebeignet (eggplant fritters)
Banh mi (Vietnamees stok-broodje)
Bitterballen (met Aziatisch tintje)
Dimsum dipsausjes
Enoki paddenstoelen uit de oven
Frikadel djajung (Indische maïskoekjes)
Gestoofde shii-take met sojasaus
Gimbap (Koreaanse sushi rolletjes)
Hartige custart met garnalen en shiitake
Jiaozi (dumplings)
Karaage (Japanse kipnuggets)
Momofuku’s Pork Buns (broodje buikspek)
Oesters, gestoomd (met zwarte boontjes)
Pakora /bhaji van ui (Indiaas gefrituurde ui)
Pittig gehakt in gefrituurde tofusheets
Tofuvellen gevuld met garnalen
Turnip Cake (gestoomde rettich cake)
Varkensoor (reepjes)
Viskoekjes (Thai fishcake)
Wontons (gekookt)

Omelet en gevulde pannenkoek enzo
Banh Xeo (Vietnamese pannenkoek met garnalen en buikspek)
Cha-om Omelet (Thaise omelet met acacia blad)
Hoi Thawt (Thaise pannenkoek met mosselen)
Kimchi pannenkoeken
Okonomiyaki (Japanse, gevulde pannenkoek)
Roer-ei met tomaat
Takoyaki (Japanse, bolle poffertjes gevuld met inktvis of garnaal)

Snacks en zoutjes
Chips van pijlkruidknolletjes
Inktvis snack (Koreaans)
Kennie kroepoek (aardappel wafelkussentjes)
Pakora /bhaji van ui (Indiaas gefrituurde ui)
Sambal goreng kering ketang (aardappel frietsticks)
Sev & Murukulu (Indiase “zoutjes”)
Tempeh Kering

Soep
Bombay eieren (niet echt soep, maar wel zoiets)
Eend-noedelsoep (uit Pok Pok)
Hete, zure soep (Chinese Hot & Sour Soup)
Laksa (Singapore laksa, pittige kokos noedelsoep)
Pompoensoep
Ramen (Noodle Soep)

VLEES, VIS EN VEGETARISCH

Kip & Gevogelte
Ajam pedis (hete kip)
Dronken Kip
Karaage (Japanse kipnuggets)
Kipcurry met kokosmelk en tamarinde
Kip Korma (2 versie: met pistache of amandel)
Kip in Meestersaus
Kip Kung Pao (geroerbakte kip met pinda’s)
Kip Tikka Masala
Koreaanse bbq Kip (“wrapped” in blaadje sla)
Pekingeend voor Dummies
Peperkip uit Sri Lanka
Thaise kip uit de oven (Kai Yaang)
Theegerookte eend uit Sichuan (zhang cha ya)

Rundvlees
Aubergines boerenstijl (aubergines met gehakt)
Biefstuk met gebakken ui en kokos (India Style)
Bitterballen (met Aziatisch tintje)
Bulgogi (zoetgemarineerde plakjes biefstuk)
Empal Pedis (drooggebakken, Indisch rundvlees)
Gehakt met bleekselderij
Jardaloo (curry met kalfsbiefstuk en abrikoos)
Mapo Tofu (tofu in pittige gehaktsaus)
Rendang (stoofvlees uit Indonesië)
Roodgekookt rundvlees uit Sichuan (stoofvlees)
Vietnamees runderstoofpotje (Thịt bò kho)
Yukhoe (Koreaanse steak tartare)

Varkensvlees
Aubergines boerenstijl (aubergines met varkensgehakt)
Babi Ketjap (Indonesisch, zoet varkensvlees)
Babi Pangang (geroosterd spek met babi pangang saus)
Char siu (Chinese babi pangang)
Chinese broccoli met varkenshaas
Momofuku’s buikspek
Pad See Ew (geroerbakte, verse rijstnoedels met varkenshaas)
Reepjes varkenshaas met reepjes paprika
Reepjes varkensoor
Vindaloo
Xinjiang cumin lamb (lam met komijnzaad)

Lam
Curry Madras (Indiase curry van lam, rund of varken)
Lam met prei, boomoren en gele boontjes
Lamsbout (India Style)
Saté Kambing (saté van geit met ketjapsaus)
Vindaloo

Curry
Jardaloo (curry met abrikoos)
Curry Madras (Indiase curry van lam, rund of varken)
Kipcurry met kokosmelk en tamarinde
Kip Korma (2 recepten, 1 met pistachio, 1 met amandel)
Kip Tikka Masala
Peperkip uit Sri Lanka
Rendang (stoofvlees uit Indonesië)
Roodgekookt rundvlees uit Sichuan (stoofvlees)
Vietnamees runderstoofpotje (Thịt bò kho)
Thaise curry’s op een rijtje (<= een overzichtje) - groene curry
rode curry
gele curry
Penang currypasta
Massaman curry
Vindaloo

Vis & seafood
Coquilles St Jacques (Gestoomd met sojasaus dressing)
Gestoomde vis (op Kantonese wijze) (dorade, zeebaars, tilapia, etc)
Hoi Thawt (Thaise pannenkoek met mosselen)
Inktvis, gegrilld met sojasaus dressing
Inktvis snack (Koreaans)
Momofuku’s Mosselen
Thaise viskoekjes
Zalm met zwarte boontjes (gestoomd)

Tofu of ander vegetarisch
Bombay eieren (gepocheerde eieren in tomatensaus)
Burmese tofu (tofu gemaakt van kikkererwtenmeel)
Mapo Tofu
Paneer (of Panir, Indiase kaas)
Piendang telor (Indische eieren)
Rendang van eieren
Roer-ei met tomaat
Silken Tofu Salade
Silken Tofu Salade met gezouten eendeneieren
Thee eieren (gemarmerde eieren)

RIJST, NOODLES ENZO

Aardappel
Aardappelkroketten met Indiase twist
Garam Masala Aardappels

Noodles
Chow Mein (Chinese bami)
Japchae (Koreaanse “bami” van zoete aardappelnoedels)
Klimmende Mieren (glasnoedels met pittige gehaktsaus)
Laksa (Singapore laksa, pittige kokos noedelsoep)
Lao Gan Ma Chili Noodles
Liang fen (koude noedels van mungbonenmeel)
Pad See Ew (geroerbakte, verse rijstnoedels met varkenshaas)
Pasta Pesto alla Asia
Peking Style Noodles (met gehaktsaus en reepjes groenten)
Ramen (Noodle Soep)
Tteokbokki (Korean rice cakes in spicy sauce)
Udon noodles met soja-honing-sesam-dressing
Yakisoba (Japanse bami)

Rijst
Kanda Poha (Indiaas ontbijt van rijstvlokken)
Nasi kuning (gele rijst)
Sushirijst koken (shari)
Tteokbokki (Korean rice cakes in spicy sauce)

HOMEMADE

Zelf maken (in plaats van kant-en-klaar kopen)
Aardappelkroketten met Indiase twist
Bitterballen van Sichuan stoofvlees
Chaat Masala (Indiaas specerijenmengsel)
Chili Olie uit Sichuan
Dashi (Japanse basisbouillon)
Garam masala (Indiaas specerijenmengsel)
Gecarameliseerde walnoten
Gomashio (Japans sesamzout)
Hoisin (gefermenteerde sojabonensaus)
Ketjap manis
Kerriepoeder maken
Kokos vlokken / kokos rasp drogen in de oven
Oestersaus
Paneer (of Panir, Indiase kaas)
Rijstnoedels (ho fun)
Rode Rijstwijn (uit Fuzhou)
Shallot sauce (Taiwanese sjalottensaus)
Ssamjang (Koreaans sausje voor bij de wrap)
Seitan
Sichuanpeper-zout mengsel
Tofu (van gedroogde sojabonen)
Tofu puffs (van bevroren zijdentofu)
XO saus (van gedroogde garnelen, conpoy en ham)
Zijden tofu (mbv een tofukit)
Zoete chilisaus

ZOET

Zoet, toetjes, gebak en drank
Bananen Caramel IJs
Champagne Jelly met Osmanthus
Citroengras & Gember likeur
Doerian ijs (stinkvrucht ijs)
Groene thee ijs (matcha ijs)
Kaya (kokosjam)
Mango pudding
Pruimendrankje (Sour Plum Drink)
Walnoten, gecarameliseerd
Zuurzak ijs (guanabana ijs)